Helyi közélet

2012.09.14. 11:17

Okos eszközök vakoknak

Miskolc - Félmillió forinttal támogatja a Lions mozgalom „okos eszközök” beszerzését a vakok számára.

Miskolc - Félmillió forinttal támogatja a Lions mozgalom „okos eszközök” beszerzését a vakok számára. A vakok életét nagyban megkönnyítik az úgynevezett okos eszközök: olyan konyhai, otthoni alkalmatosságok, amelyek a vakok használatára vannak átalakítva vagy kialakítva, vagy a tapintást vagy a hangérzékelést kihasználva.

Félmilliós adomány

Ezek azonban nem olcsók, ezért a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének jól jön az a félmilliós adomány, amit tegnap adott át dr. Stipta Viktor, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke dr. Kiss Lászlónak, az Egyesület elnökének. Az adomány forrása a nyáron megrendezett Demjén koncert, amelyet jótékonysági céllal hirdetett meg az Első Miskolci Lions Klub a Lady Lions Klubbal közösen, a húsz éves Fux Zrt. támogatásával. Akkor ott a színpadon a Lions mozgalom képviselői meg is köszönték a jelenlévők támogatását. A Lions mozgalom alapvető célja a vakok és gyengénlátók segítése az egész világon. A miskolci klubok is ezen munkálkodnak: minden évben támogatást nyújtanak a vakoknak, legutóbb a vakvezető kutyák neveléséhez, és az idén is újra megszervezik az immáron hagyományos egészségügyi szűrést vakok számára.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában