Helyi közélet

2012.09.13. 13:35

Nézőpont: Színvonal

<em>Lenne okuk magukra is haragudni. Ha így éreznének, én azt is megérteném</em>. - <strong>Bujdos Attila jegyzete</strong>.

Lenne okuk magukra is haragudni. Ha így éreznének, én azt is megérteném. - Bujdos Attila jegyzete.Elhalasztják a miskolci közgyűlés ülését, egy helyi portál szerint azért, mert a várost irányító fideszes többség megosztott. Szeretnék ugyan megbüntetni a Földes Gimnázium korábbi igazgatóját, de tartanak is ennek a politikai következményeitől. Az Északhirnök értesülését senki sem cáfolta, ebből akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy így van. Vagy nem így van – a várost irányító fideszes többség a döntéseivel kapcsolatban túl sokat bíz a közösség képzelőerejére. Nincs mit csodálkozni, ha az idézett hírben is a büntetés kifejezést használják – az emberi elme igyekszik kitölteni a tájékoztatás repedéseit.

A tény ez: a Földes korábbi igazgatója egyetlen jelöltként, a diákok, a szülők és a tantestület támogatását élvezve sem kapta meg a pályázatáról szavazók bizalmát a folytatáshoz. Az eddigi egyetlen, hivatalosnak tekinthető magyarázat szerint azért nem, mert megújulásra, lendületre van szükség – esett a színvonal. Ezt az azóta nyilvánosságra került oktatási statisztikák nem látszanak alátámasztani. Nem mellékesen: ebből a megközelítésből teljesen hiányzik a fenntartó felelőssége - felteszem nem az az egyetlen eszközük bármely intézményük helyzetbe hozására, hogy lecserélik az igazgatót, de ha már lecserélik, illenék elnézést kérni, amiért hagyták esni a színvonalat (ami természetesen az oktatási statisztikákból kiolvasható tények szempontjából is csak gondolatkísérlet).

Szóval, a büntetés szándéka sajnos éppen annyira hihető magyarázatnak tűnik, mint bármi más. A korábbi igazgatón állítólag azért akarhatják elverni a port, mert kudarcot vallott az a városvezetés erőltette elképzelés, hogy változtassák meg a Földes nevét. Mármost ez azért sem lenne okos elgondolás, mert aligha kérhető számon egyetlen emberen, miután harmincnyolcezren tiltakoztak aláírásukkal is a névváltoztatás ötlete ellen. Ráadásul a fiaskóban legalábbis részes a Mi Városunkat irányító fideszes többség: magukévá tették az ötletet, úgy kezelték a helyzetet, hogy ez az elemi tiltakozás lett a vége. Lenne okuk magukra is haragudni. Ha így éreznének, én azt is megérteném. De most, hogy a Földes volt igazgatója újra beadta a pályázatát, a múltból legfeljebb annyi az érdekes, amennyit a döntéshozók tanulnak belőle. Ha tanulnak belőle.


Miskolc - Veres Pált száz százalékban támogatta szerdán a Földes Ferenc Gimnázium Szülői Szervezete. Információink szerint a szülők - akárcsak az első pályázatnál - Veres Pált szeretnék az intézmény élén látni.

Miskolc – „A Földes Ferenc Gimnázium igazgatói pályázatán továbbra is Veres Pált támogatjuk” – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Földesi Norbert, a szocialista frakció vezetője és Fedor Vilmos szocialista önkormányzati képviselő.

Miskolc – A Földes-ügy van a közgyűlési ülés elhalasztásának a hátterében?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában