Helyi közélet

2012.09.10. 19:06

Nagy szükség a kis Trabi

Miskolc - Olvasóink segítségét kérjük, hogy László és édesanyja ismét használni tudja az öreg járgányt.

Miskolc - Olvasóink segítségét kérjük, hogy László és édesanyja ismét használni tudja az öreg járgányt.- Amíg dolgoztam, minden jó volt, de mióta nyugdíjas lettem, minden összeomlott. Két szívinfarktuson vagyok túl, magsavérnyomásban szenvedek, cukorbeteg lettem, nehezemre esik a járás, ráadásul tömegben rám jön a szorongás - mondja az idős asszony, akit épp hogy emlékeztet arra a mindig mosolygós, asszonyra, Magdikára, aki egykor a Borsodi Nyomda portáján mindenkit kedvesen üdvözölt, mindenkihez volt egy jó szava. Most sem ő, a fia, Takács László fordult panasszal és segítségkérő levéllel szerkesztőségünkhöz.

Behajthatatlan

- Kettesben élünk édesanyámmal ebben az avasi, másfél szobás panellakásban. Az ő 75 ezer forintos nyugdíjának a 30 százalékát levonják az általunk felvett OTP-kölcsönre. Időközben én is megváltozott - 67 százalékos - munkaképességű lettem, mindössze rokkantsági járadékot kapok. Az utóbbi hat évben alig volt módom dolgozni, nem tudok elhelyezkedni, mert többféle betegségem is van. Én is cukros vagyok, de én gyógyszeres, az édesanyámnak szúrnia kell magát. Fájnak az ízületeim is. Az anyám gyógyszerei havonta 19 200 forintba kerülnek, az enyém is meghaladja a 12 ezret. Napi 500-600 forintból próbálunk megélni – sorolja László.

Kiderül, az egyik szeme üvegszem - munkavégzés közben érte támadás, több mint húsz éve, amikor még taxizott. A bíróság megítélt neki 700 ezer forintot, kamatostul, de - mint a bemutatott bírósági papírokból is kiderül - azóta sem tudták behajtani a bántalmazótól.

A kutya, hámmal

László és édesanyja ritkán mozdul ki, de olykor szükség volna az öreg Trabantra, olyankor viszont nagyon hiányzik. Augusztusban ugyanis lejárt a műszakija. A szükséges alkatrészekhez és a műszakiztatáshoz remélnek segítséget az Észak-Magyarország olvasóitól.

- Igaz, az autóba üzemanyag is kell, de ha 10 ezer forintért tankolok, az nekünk kitart egy hónapig - állítja László. - Autó nélkül édesanyám nem is igen tud kimozdulni, én ugyan el-elmegyek a boltba Léhivel, a kutyámmal. Készítettem rá egy szállító hámot, azon egyszerre több kilónyi árut elhoz nekem...

ÉM-SzK


SEGÍTSÜNK EGYÜTT!

Amire szükség volna: 4 db nyári gumi (165-13 collos), 4 db lengéscsillapító, 1 garnitúra fékpofa hátra, 1 garnitúra fékbetét előre, 2 db hátsó csapágy, középső kipufogódob, munkadíj a javításhoz, valamint a kormány műszeres beállításának és a műszakiztatásnak a költségei. 

Pénzben - László számításai szerint - mindez 100-120 ezer forint volna, ám ha jó állapotban lévő, bontott alkatrészeket kapnának, az is megoldás lenne, s akkor kevesebb pénz is elég volna (jó esetben csak a munkadíj, a beállítás és a vizsgáztatás kerülne pénzbe).

Takács László elérhetősége: 06-30-397-4210, vagy 46-751341.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában