Helyi közélet

2012.09.17. 19:28

MVK: nem igaz a kannás tankolás

Miskolc - A volt polgármester szerint az MVK-s buszsofőrök kannákba szívták le az üzemanyagot, így tankoltak.

Miskolc - A volt polgármester szerint az MVK-s buszsofőrök kannákba szívták le az üzemanyagot, így tankoltak.„Történt ugyanis, hogy elfogyott a gázolaj. A szállító cég ugyanis nem volt hajlandó utántölteni a tartályokat, miután nem fizettek neki. Mit lehet ilyenkor tenni? A forgalmon kívüli járművekből az ott dolgozók - az ősi módszerrel - kannákba szívták az üzemanyagot és áttöltögették az indulni készülő buszokba” – írja blogjában Káli Sándor, Miskolc volt polgármestere.

Igaz Káli Sándor állítása? „Az idézett cikk egyetlen sora sem igaz. Egy átlagos munkanapon 15 ezer liter üzemanyagot használ az MVK Zrt. ahhoz, hogy Miskolcon menetrend szerint járjanak a buszok, az őszi menetrendnek köszönhetően ráadásul sűrűbben, az utazók igényeihez igazodva, több viszonylaton. Ez minden reggel csak úgy lehetséges, ha a buszok az MVK Zrt. telephelyén lévő benzinkútnál tankolnak, nem beszélve arról, hogy az MVK Zrt-nél – mint ahogy más közlekedési vállalatnál is – ennek szigorúan szabályozott feltételei vannak, vagyis a tankolás csak a kútfej oszlopáról lehetséges minden egyes napon, minden egyes autóbusznál. Az MVK Zrt. az üzemanyag számláit időben rendezte és rendezi” – ezt Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs igazgatója mondta lapunknak.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában