Helyi közélet

2012.09.19. 13:36

Muslicák a demizsonban, avagy Privát félmúlt Miskolcon

Miskolc - Kedden mutatta be az Átjáró Egyesület a miskolci Kapusi Krisztián és Tokár Zsolt írásaiból összeállt Muslicák a demizsonban című kis kötetet.

Miskolc - Kedden mutatta be az Átjáró Egyesület a miskolci Kapusi Krisztián és Tokár Zsolt írásaiból összeállt Muslicák a demizsonban című kis kötetet.Az Átjáró Egyesület szeretné annak a kornak az örökségét, a közelmúltat megőrizni az utókor számára, ami ma még nem számít történelemnek. - tudtuk meg a kötet ősbemutatóján, a miskolci Cinefesten Darázs Richárdtól és Balogh Attilától. Történeteket keresnek, személyes sztorikat, amelyek alkalmasak az utóbbi fél évszázad, elsősorban a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek világának, a nagyvárossá vált Miskolc, a lakótelepi miliő, a belvárosi élet, a külvárosok sajátos jellegének bemutatására, felidézésére. Hiszik, hogy a társadalmi, kulturális, politika, sportélet apróságai, amelyekből mint szilánkokból összeállhat valamilyen "nagy egész". A most elkészült első kötet ("Muslicák a demizsonban") - Kapusi Krisztián és Tokár Zsolt írásaiból - példát és biztatást kíván adni mindenkinek, akinek volna hasonló elmesélni valója.

(ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában