Helyi közélet

2012.09.23. 11:06

Műhelyben már a Trabi!

Több segítő is jelentkezett cikkünk nyomán, amelyben Takács László és édesanyja számára kértünk segítséget.

Több segítő is jelentkezett cikkünk nyomán, amelyben Takács László és édesanyja számára kértünk segítséget.Az Avasi lakótelepen élő Takács László és édesanyja számára úgyszólván az öreg Trabant jelenti a mozgáslehetőséget. Műszakija augusztusban lejárt, a hibás, kopott alkatrészekre, a javításra, a vizsgáztatásra tulajdonosának nem telik, ezért remélt az Észak-Magyarországtól és olvasóitól segítséget.

Cikkünk nyomán többen is jelentkeztek nála: egy Budapesten dolgozó ügyvédnő többek között a vizsgaköltséget vállalta magára, egy magánszemély és egy miskolci autószerviz ügyvezető igazgatója is segítséget ígért, ám már őket megelőzően jelentkezett az Észak-Magyarországi Trabant Club, amely a facebookon keresztül „riasztotta” tagjait: ki mivel tudna hozzájárulni az akcióhoz.

- Volt, aki pénzt küldött, mások új vagy felújított alkatrészeket. Az újságban felsorolt tételek már rendelkezésünkre állnak, de egy ilyen öreg járgánynak rejtett hibák is lehetnek, amelyek csak akkor derülnek ki, ha majd megbontjuk – mondta Vágner Viktor (25) vezetőségi tag. Ő és egy másik vezetőségi tag, Sebe Máté (25) - mondanunk sem kell: mindketten megszállott Trabantosok - egy trélerrel szombaton el is szállították utóbbi műhelyébe a kocsit, s úgy tervezik hogy a héten hozzá is látnak, sőt, jó esetben végeznek is a szereléssel. Az máris látszik, hogy sok karosszériamunka lesz rajta. Meglehet, az említett felajánlók segítségét is igénybe fogják venni a vizsgáztatáshoz, mert a készpénzt alkatrészvásárlásra fordítják.

A két nagylelkű trabantos megengedte, hogy a héten bepillantsunk a műhelybe, s meglátogassuk a Trabit. Természetesen e látogatásunkról is beszámolunk majd.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában