Helyi közélet

2012.09.13. 07:46

MSZP: botrányos ami, a közgyűlési ülésen zajlik

Miskolc - Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő botrányosnak nevezte azt, ahogy dr. Kriza Ákos polgármester vezeti a miskolci testületi üléseket.

Miskolc - Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő botrányosnak nevezte azt, ahogy dr. Kriza Ákos polgármester vezeti a miskolci testületi üléseket. „Olyan, mintha két Szervezeti és Működési szabályzata (SZMSZ) lenne a testületnek, egyik, ami az ellenzékre, a másik pedig a Fidesz-KDNP-re vonatkozna. A várost vezető koalíció tagjai ugyanis akár percekkel is túlléphetik a felszólalási időt, és a napirendtől is eltérhetnek hozzászólásaikban. Az mszp-s képviselők esetében azonban azonnal be kell fejezni a felszólalást, örülhetünk, ha a mondtatod hagyják befejezni” – mondta a képviselő.

A legutóbbi testületi ülés kapcsán elmondta: „Az SZMSZ szerint, aki vitára jelentkezett, azt meg kell hallgatni. A szeptember eleji közgyűlési ülésen azonban Szegedi Márton független képviselő a vita közepén, ügyrendi javaslatban kérte a vita lezárását, a városvezetés ezt megszavazta, figyelmen kívül hagyva, hogy többen már előre jelezték felszólalási szándékukat.”

A szocialista képviselő dr. Csiszár Miklós, jegyző magatartását is kifogásolta, szerinte ugyanis a jegyző, aki a törvényesség őre kellene, hogy legyen, nem emel szót a testületi ülés szabálytalanságai ellen. „Cinkosan mosolyog” – fogalmazott Bazin Géza.

„Szeretnénk tudni, mi a jegyző véleménye, egyetért azzal, ahogy a közgyűlést vezetik, vagy elítéli?” – kérdezte.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában