Helyi közélet

2012.09.07. 17:37

Miskolci Egyetem: Állnak a főépület munkálatai

Miskolc - A Miskolci Egyetem főépületében nem dolgoznak, de az informatikai épület novemberre kész.

Miskolc - A Miskolci Egyetem főépületében nem dolgoznak, de az informatikai épület novemberre kész.Csúsznak az egyetemi beruházások, írtuk néhány hónappal ezelőtt lapunkban. Olvasóink úgy látják, nem sok minden történt azóta. Mikor készül el a főépület is az informatikai épület felújítása, kérdeztük dr. Lukács János professzortól, az egyetemi TIOP pályázat projektvezetőjétől, aki írásban a következő választ adta portálunknak:

„Sikeres uniós pályázata révén 2010 tavaszán több mint 6 milliárd forintot nyert a Miskolci Egyetem eszközök, gépek beszerzésére és épületrekonstrukcióra. Az építkezések során felmerült problémák miatt egyes határidők csúsznak, de összességében eredményesen halad a megvalósítás.

Előre nem látták

A kivitelezés mintegy 70 százalékban teljesített jelenleg. A munkák előrehaladása során adódtak azonban olyan, előre nem látott helyzetek és feladatok, amelyek kapcsán egyebek közt kiegészítő építési munkák beszerzése, új közbeszerzési eljárások lebonyolítása, szerződésmódosítás vált szükségessé. Mindez késleltette az eredetileg rögzített átadási határidőt.

A kivitelezés egyik ütemének lezárása után a hátralévő munkálatok két nagy részből állnak: a főépület, valamint az informatikai épület nagyszabású rekonstrukciójából. Előbbi esetében 2011 nyara óta, az egyetem szakembereitől kívülálló okok miatt, jelenleg is állnak a munkák. A folytatásra vonatkozó egyeztetések még nem zárultak le.

Új kivitelező

Az informatikai épület esetében eredményesen zárult le az új közbeszerzési eljárás, új kivitelező dolgozik. A munkák az új ütemtervnek és a vállalásoknak megfelelően haladnak. A befejezés szerződésben vállalt határideje november 8-a” – tudatta portálunkkal dr. Lukács János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában