Helyi közélet

2012.09.24. 11:33

Még vili, hogy vidám Vili

Miskolc - Akinek gyermeke van, átesett a derékfájdító korszakon: a gyerek járni akar - ám még nem tud...

Miskolc - Akinek gyermeke van, átesett a derékfájdító korszakon: a gyerek járni akar - ám még nem tud...A kis Vilmoséknál végtelen boldogság töltötte el a családot: a gyerek megtette az első lépéseket. Na, nem önállóan, hanem édesanyja kezébe kapaszkodva. Akkortól nem is akart négykézláb közlekedni. Csak hát nem mindig akadt, aki vezetgesse. A szülők után következtek a nagyszülők. Előbb a nagymamáknak fájdult meg a derekuk, aztán az egyik nagypapának. A másik azonban megúszta, sőt ő lett a sztár Vilmosnál. Ugyanis addig törte a fejét, amíg ki nem talált egy remek szerkezetet, amellyel úgy sétálhatnak együtt, hogy ráadásul mindketten élvezik.

A régi járókeretet átalakítva, felkerekezve megszületett a fotón látható, állítható magasságú járóroller. Eleinte Vilmos biztonságát még egy bőrkengyel is védte, de aztán arra már nem is volt szükség.

Vilmos vidáman brűgve „vezeti” az őt kísérő felnőtteket az utcán, miközben ő és a „miskolci Papa” besöpri az elismerő pillantásokat. Megható a történetben: a dédnagymama, aki már nem élhette meg Vilmos születését, azzal a járókerettel tette meg az utolsó sétát, amellyel Vilmos az első lépteit...

Sz.K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában