Helyi közélet

2012.09.25. 20:40

Már dolgoznak a 69-es busz gondjain

Miskolc - Lehet, hogy januártól a Berekalján élők elégedettek lesznek a buszjárattal.

Miskolc - Lehet, hogy januártól a Berekalján élők elégedettek lesznek a buszjárattal.A napokban írtunk arról, hogy a Berekalján élőknek nehezebb hazajutniuk, amióta áthelyezték a 69-es busz végállomást a diósgyőri városközpontból Felső-Majláthra, ráadásul bérletet és menetjegyet sem tudnak már venni a városközpontban. A berekaljaiak területi képviselőjükhöz, Bartha Györgyhöz fordultak, aki úgy tudja, a közlekedési vállalat dolgozik a probléma megoldásán. Az MVK Zrt.-nél érdeklődve mi is azt tájékoztatást kaptuk, hogy már készül egy javaslat a novemberi közgyűlési ülésre. A cél az, hogy január 1-jétől segítsék a térség közösségi közlekedését, de részletekről nem tájékoztatott bennünket a társaság. Viszont megtudtuk, a 69-es busz végállomásának feljebb helyezése a költségek csökkentése érdekében történt.

Keresik a megoldást

Korábban szó volt a 9-es és 69-es busz vonalának összevonásáról, ezzel kapcsolatban azt írják: „Azóta több helyszíni bejárás történt autóbusszal, gyalogosan az érintett szakaszon. A bejáráson kiderült, hogy a helyszín szűk keresztmetszetét a Ferenczi Sándor utca jelenti, ahol a Szinván lévő híd ugyan alkalmas az autóbusz közlekedésre, de a hídhoz vezető utak szélessége nem. Így a két busz útvonalának összevonását el kellett vetni.

A bérletpénztár áthelyezésével kapcsolatban pedig megtudtuk: a régi végállomáson kialakított ideiglenes pénztár hosszú távon nem volt alkalmas funkciójának betöltésére. És bár ezzel kapcsolatban a vállalathoz egyetlen észrevétel sem érkezett, vizsgálják annak lehetőségét, hogy az eddig megszokott hely közelében hol és milyen körülmények között tudnának pénztárat nyitni, legalább a bérletváltás időszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában