Helyi közélet

2012.09.28. 14:51

Kukoricatolvajok hűvösön

Arnót, Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a közelmúltban két ízben is kukoricatolvajokkal szemben intézkedtek. Időközben az eljáró bírói kalapács lesújtott: fejenként eltérően öt, illetve három napi elzárással sújtotta a kéretlen szüretelőket.

Arnót, Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei a közelmúltban két ízben is kukoricatolvajokkal szemben intézkedtek. Időközben az eljáró bírói kalapács lesújtott: fejenként eltérően öt, illetve három napi elzárással sújtotta a kéretlen szüretelőket.Szeptember 16-án két fiatal nő, egy arnóti magántulajdonban lévő mezőgazdasági területről három zsák – közel másfél mázsa - csöves kukoricát tördelt le és akart eltulajdonítani, amikor a terület tulajdonosa tetten érte őket, s értesítette a rendőrhatóságot.

A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a kukoricatolvajokat. Az eljáró bíró végzésében három nap elzárásra ítélte a két szabálysértőt.

Szintén kukoricalopás miatt vett szabálysértési őrizetbe három férfit a Miskolci Rendőrkapitányság, akik 2012. szeptember 26-án egy Ongán található mezőgazdasági területről tulajdonítottak el 10 zsák kukoricát, kb. 30.000 Ft értékben.

A rendőrhatóság gyorsított eljárás keretében - tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt - bíróság elé állította a tetten ért tolvajokat. A bíróság a három férfit fejenként öt-öt napi elzárásra ítélte.

- A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában