Helyi közélet

2012.09.08. 18:30

Közgazdászok, ha találkoznak

Miskolc - Második, hagyományápoló rendezvényüket tartották szombaton a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt végzett hallgatói.

Miskolc - Második, hagyományápoló rendezvényüket tartották szombaton a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának 5, 10, 15 és 20 évvel ezelőtt végzett hallgatói.Már jóval az ünnepség előtt gyülekeztek az egykori közgazdász hallgatók, hogy régen látott évfolyamtársaikkal találkozhassanak. A kar tavaly rendezte meg először a találkozót, de az idei tapasztalatok azt mutatják, az idén már többen eljöttek a rendezvényre. A szervezők közel 100 volt hallgatót vártak.

Veresné dr. Somosi Mariann oktatási dékénhelyettes elmondta: az ünnepség nyílvános kari tanácsüléssel kezdődött, ahol dr. Kocziszky György, dékán beszélt, valamint a karalapítója, dr. Czabán János emlékezett vissza a kezdetekre és a kar negyedévszázados történetére. A jubilálók szavazatai alapján emlékérmet vehetett át a rendezvényen dr. Pál Tibor, a kar oktatója , majd egy jubiláló hallgató, dr. Kuttor Dániel is köszöntte a vendégeket.

A tanácsülés után évfolyamtalálkozó, este pedig hagyományos szakestély várja a volt hallgatókat.

Nemesi Henrietta 15 éve végzett a Miskolci Egyetemen, jelenleg Budapesten él, közgazdászként dolgozik. Ő arról beszélt, hogy jók ezek a találkozók, hiszen az egykori évfolyamtársak - idő hiányában - elmaradtak egymástól, nem tartják a kapcsolatot. "Az ország különböző pontjai élünk, ez egy jó apropó, hogy találkozzunk" - vélte.

Az egyetemi éveiről pedig szép emlékei vannak, mint mesélte, csak pozitív dolgok jutnak az eszébe. De gyorsan hozzátette, ez időszak függő, mert a vizsgaidőszakokra nem szívesen emlékezett. Ebben évfolyamtársai is egyetértettek vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában