Helyi közélet

2012.09.15. 10:10

Könyvet cserélni szabad - elkezdődött a Műút-napok programja

Miskolc - Könyvcserepontokat nyitottak pénteken délután Miskolc belvárosában, az Európa téren, a Szinva teraszon és a színháznál - a felújított telefonfülkék polcaira bárki rakhat és vehet le könyveket.

Miskolc - Könyvcserepontokat nyitottak pénteken délután Miskolc belvárosában, az Európa téren, a Szinva teraszon és a színháznál - a felújított telefonfülkék polcaira bárki rakhat és vehet le könyveket.A kezdeményezést a Kultmélyvíz civil akciócsoport és a Műút folyóirat jegyzi - ezzel a programmal kezdődött az idei Műút-napok. A Miskolcon szerkesztett irodalmi, művészeti, kritikai folyóirat hagyományosan a Jameson Cinefesthez kapcsolódóan szervezi a programját. A kétnapos rendezvény keretében nyitották meg a Művészetek Házában Ujj Zsuzsi: Képek, 1985–1991 című kiállítását, és a MissionArt Galériában a folyóirat szerkesztőinek vizuális munkáiból rendezett tárlatot.

Pénteken a Műút-nívódíjasok olvastak fel műveikből. Az idei díjazottak Turányi Tamás (szépirodalom), Schein Gábor (kritika-esszé), Nagy Szilvia (művészeti írások), Bánki Ákos (képzőművészet). Ma 11-kor Nemes Z. Márióval, a Prizma filmművészeti folyóirat szakírójával beszélget Jenei László író a MissionArt Galériában, délután 1-kor ugyanitt a Volt Fesztivál irodalmi sátra szervezőinek felolvasására várják a közönséget. Hegedűs Ágota, Kiss Judit, Kupa Júlia, Palágyi Ildikó Brigitta, Somogyi Aranka, Vécsei Rita Andrea olvas fel, a moderátor k. kabai lóránt költő.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában