Helyi közélet

2012.09.03. 20:48

Kanada: Kint volt, de visszajött

Miskolc - János családjával, feleségével és három gyermekével vágott neki a kanadai útnak. Ez 2009-ben történt, de ma már itthon vannak.

Miskolc - János családjával, feleségével és három gyermekével vágott neki a kanadai útnak. Ez 2009-ben történt, de ma már itthon vannak.Teljes nevét nem adta a cikkhez, de elmesélte történetét: „Akkoriban történtek a cigánygyilkosságok, és féltettem a családomat. Itthon alkalmi munkákból éltünk, alig kerestünk valamit a feleségemmel. Rokonok már korábban kimentek Kanadába, és mondták, elintéznek mindent, menjünk. Kölcsönkértem pénzt, és mentünk. Kint béreltünk egy kisebb lakást, alkalmi munkákat kaptunk, de nem feketén. Havonta megvolt az 1000 dollárunk, és nem volt drágább az élet, mint itt. És attól sem kellett félnünk, hogy a bőrünk színe miatt bántanak minket.

Édesanyám azonban beteg lett, így másfél év után haza kellett jönnünk. Vissza már nem mehetünk, itthon pedig nincs munka. Megbántam, hogy hazajöttem. ”


Miskolc - ”A kanadai határőrizet úgy tudja, hogy Miskolcon összpontosul „az a nagyléptékű és szervezett erőfeszítés, amely Kanadába küldi az embereket menekültstátuszt kérni” – írja az MTI.

Miskolc - Saját erőből utaznak a romák Kanadába, vagy valaki szervezi a kiutaztatásukat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában