Helyi közélet

2012.09.12. 16:54

Igazgatóválasztás: nem akarnak közbotrányt?

Miskolc - A Földes-ügy van a közgyűlési ülés elhalasztásának a hátterében?

Miskolc - A Földes-ügy van a közgyűlési ülés elhalasztásának a hátterében?„Fideszes körökből származó értesüléseink szerint nem akar lemenni a tagság torkán a Földes Gimnázium igazgató-választásával kapcsolatos döntés” – fogalmaz az északhirnök.hu újságírója, úgy folytatva: „Vannak olyan nézetek, hogy Veres Pál igazgatót meg kell büntetni, de egyre többen vannak olyanok, akik már a választásokra gondolnak, és nem tartanák jó üzenetnek, ha egy kézimunka tanár vezetné a vidék egyik elit intézményét” – olvashatjuk a portálon. Az újságíró hozzáteszi: értesülései szerint a Földes igazgató-választásával kapcsolatos belső viták miatt halasztották el a közgyűlési ülést egy héttel.

Másodszor pályázott

Mint ismeretes, igazgatóválasztás előtt áll a Földes Ferenc Gimnázium. A korábbi igazgató, Veres Pál már másodszor adta be pályázatát, mert első alkalommal, bár egyedüli pályázó volt, a közgyűlés nem adott neki bizalmat. Ellenfele ezúttal Dávid Enikő, a Vörösmarty Általános Iskola tanára.

Ellenzéki politikusok azt mondták lapunknak, nincs arról tudomásuk, hogy a Földes-ügy miatt halasztották volna el egy héttel a közgyűlési ülést. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete regionális ügyvivője, Szendrei Zoltán szerint viszont a hírportál felvetése nagyon is lehetséges. Mint fogalmazott, mára nyilvánvaló, hogy az igazgatóválasztásból politikai ügy lett, és néhány képviselő elbizonytalanodhatott, hisz ha nem választják meg Veres Pált, abból közbotrány lesz. Veres Pál ugyanis a városban és a országban is elismert szaktekintély, a tantestület teljes bizalmát élvezi. Az is nyilvánvaló, hogy a gimnázium vezetésére a két jelölt közül Veres Pál az alkalmasabb, mondta az ügyvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában