Helyi közélet

2012.09.30. 14:35

Három napon át tartanak az Aba Amadé napok Göncön

A XIV. századi Magyarország egyik legbefolyásosabb történelmi alakja, Aba Amadé országbíró, nádor volt a névadója a hétvégén megrendezett, három napos rendezvénysorozatnak.

A XIV. századi Magyarország egyik legbefolyásosabb történelmi alakja, Aba Amadé országbíró, nádor volt a névadója a hétvégén megrendezett, három napos rendezvénysorozatnak. Aba Amadé Göncön udvart tartott fönn, és királyi jogokat gyakorolt; előtte tisztelegtek a gönciek a hét végén. A rendezvénysorozatot pénteken nyitották meg, majd történészek előadásait követően a Historica történelmi rockzenekar adott koncertet, amit Esztenás-táncház követett a csűrben. Szombaton a toborzó felvonulás után elkezdődött a főzőverseny és a pálinkamustra, majd hagyományőrző bemutatók következtek. Délután Rokker Zsoltti, majd az Extázis és a Crossroad zenekarok koncertjét követően bált rendeztek a csűrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában