Helyi közélet

2012.09.22. 18:07

"Görömbölyi! Adjad bele!"

Miskolc - Immár huszadik alkalommal hozták tető alá a szervezők ezen a hétvégén a Görömbölyi Őszt. Aki szombaton lemaradt, vasárnap még piknikelhet a Görömbölyi Pincesoron.

Miskolc - Immár huszadik alkalommal hozták tető alá a szervezők ezen a hétvégén a Görömbölyi Őszt. Aki szombaton lemaradt, vasárnap még piknikelhet a Görömbölyi Pincesoron.- Jóformán majd mindegyiken itt voltam! - jelentette ki a Vasárnapi Északnak Kiss Csaba, aki Ákos barátjával "az ősz ízei" főzőverseny egyik favoritjaként éppen megkavarta a csülökpörköltet. - Az idei Görömbölyi Ősz talán egy picit úgymond szerényebb, hiszen nincsenek nagynevű sztárfellépők, de az idő, a társaság jó, a hely csodás, úgyhogy mi biztosan jól fogjuk magunkat érezni.

Ezt mi is aláírjuk, hiszen a "nagy hármas", a bor, sör és pálinka is ott figyelt minden pince előtt. Eközben - persze - az asszonyok otthon pogácsát sütöttek, és húslevest főztek, így megerősítést nem kaphattunk arról, hogy jó szakács-e a Kiss család nagyura. Az viszont biztos, hogy a fiúk beneveztek a vasárnapi - mert programok aznap is lesznek bőven - kispályás focitornára, "Görömbölyi, adjad bele" néven.

Vasárnap is Görömböly!

A 10 éves negyedikesnek, Kiss Leventének is tetszett minden. A legjobban azt várta, hogy a nagytesó kijöjjön a pincékhez lóval.

- Hogy meddig maradunk? - kérdezett vissza percekkel később Kiss Csaba. - Ameddig bírjuk! De hajnalig bizonyosan!

Néhány méterrel arrébb, a helyi nyugdíjas klub és a kertbarát kör ízléses kiállítását állták sokan körül.

- A nyugdíjas klub szilvalekvárt főzött másfél mázsa gyümölcsből - fogalmazott Gyöngyösi Lászlóné. Kiderült: az ebből befolyó kis pénzecskéből kirándulni mennek majd a görömbölyi nagymamák és a nagypapák. Odébb régi kötények, melyekről Tóth Lászlónétól, a helyi iskola tanárnőjétől megtudtuk, hogy a surcokkal és paprikafüzérekkel együtt ő rendezte be a kis kültéri tárlatot.

Akik ezek után kedvet kaptak ellátogatni a Görömbölyi Pincesorra, ne fogják magukat vissza, hiszen vasárnap is számtalan programmal várja az érdeklődőket a Görömbölyi Ősz! Szüreti lovas felvonulás, Mackó kiállítás, kutya- és karate bemutató csakúgy lesz, mint este utcabál és tűz zsonglőr bemutató.

Juhász-Léhi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában