Helyi közélet

2012.09.14. 22:00

Egy éjszaka a Minoritában Miskolcon

Miskolc - A „Templomok Éjszakája 2012” rendezvénysorozat keretén belül szombaton este a miskolci Minorita templomba várják az érdeklődőket.

Miskolc - A „Templomok Éjszakája 2012” rendezvénysorozat keretén belül szombaton este a miskolci Minorita templomba várják az érdeklődőket.

Helyszín:

Nagyboldogasszony Minorita Templom

3525 Miskolc, Hősök tere 5., Magyarország

Időpont:

2012. szeptember 15. (szombat) 20.00-23.00

Vezetett túra a templomban és a rendházban, a nagyközönség elől egyébként elzárt helyek megtekintésével (szerzetesi cella, barokk étkező, kripta, torony...). Rövid előadások érdekességekről a Minoriták évszázadaiból. Kelemen Didák templomalapító atya sírjából előkerült tárgyak, és a Minorita protokollum (kézzel vezetett jegyzőkönyv) megtekintése.

Bemutatásra kerül a világ első ikonográfiailag teljes Irgalmasság-oltára, amely egyben a szeretett és népszerű Boldog II. János Pál pápa első magyarországi oltára. Orgonaszó mellett megismerkedhetünk ősi ferences imákkal. A gyerekek és a felnőttek is játékos vetélkedő keretében fedezhetik föl a templomot.

Program:

20.00 Köszöntő – Kalna Zsolt minorita tartományfőnök

20.15 Orgonamuzsika

20.30 Kalna Zsolt előadása: Kelemen Didák és öröksége

21.00 Régi ferences imádságok

21.30 Vezetett túra a templomban és a rendházban

Sok szeretettel várnak Mindenkit! a szervezők!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában