Helyi közélet

2012.09.06. 17:21

„Ingyen” újultak meg a rendelők a Taktaközben

Csobaj, Hollóháza - Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 31-i döntése értelmében 23 település összesen 1 milliárd 767 millió forint támogatásban részesült az EU Önerő Alapból.

Csobaj, Hollóháza - Pintér Sándor belügyminiszter augusztus 31-i döntése értelmében 23 település összesen 1 milliárd 767 millió forint támogatásban részesült az EU Önerő Alapból.Megyénkből mindez három települést érint. Csobajon és Taktabájon az orvosi rendelő és védőnői szolgálat felújítására 2 358 719-, a tiszaladányi orvosi rendelő bővítése és a védőnői szolgálat feltételeinek kialakítására 750 000-, a hollóházi településrekonstrukcióra 2 368 421 forint jutott az alapból.

– Nekünk ez hatalmas segítség – mondja Szögi Imre, Csobaj polgármestere. – Ha azt mondjuk, a Taktaköz a leghátrányosabb helyzetű régiók egyike, akkor Csobajról az is elmondható, hogy még a Taktaközön belül is a hátrányosabb helyzetűek közé tartozik. Ennek köszönhetően az elnyert pályázat mellett az önerőt is teljes egészében sikerült megnyernünk, így a csobaji és a taktabáji rendelőt önkormányzati hozzájárulás nélkül tudtuk felújítani, ami hatalmas eredmény.

Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere elmondta, 3,5 milliót kellett volna előteremteniük az útfelújításokhoz, így az önerőalapnak köszönhetően ez az összeg egymillióra csökkent.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában