Helyi közélet

2012.09.18. 11:44

Dániából érkeznek a macilányok Miskolcra

Miskolc - Az ország nem, azonban medvék száma stimmel: nem Csehországból, hanem Dániából "jönnek" medvék a Miskolci Állatkertbe, méghozzá két kis nőstény.

Miskolc - Az ország nem, azonban medvék száma stimmel: nem Csehországból, hanem Dániából "jönnek" medvék a Miskolci Állatkertbe, méghozzá két kis nőstény.

- Nem Csehországból, hanem Dániából, egészen pontosan a Koppenhágai Állatkertből érkeznek a tervek szerint medvék a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Veress Tamás gyűjteményi vezető.

Mint azt megtudtuk a két nőstény maci egyaránt másfél-két éves és, ha minden a Miskolci Állatkert vezetőinek tervei szerint alakul, akkor az Állatok Világnapján, azaz október 4-én érkezhetnek meg Skandináviából.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kiderült: a Vadaspark korábbi legendás mackója, Gabi maci tavalyi elhunyta után felvették a bükki létesítmény vezetői több európai állatkerttel a kapcsolatot, így a koppenhágaival is, majd a telefonos, s e-mailos egyeztetések után megállapodott egymással a két zoo abban, hogy Miskolcra érkezhet két kis medve Hamlet hazájából. Természetesen ezek után a nemzetközi- és állategészségügyi előírások, és papírok elintézése következett (következik) és jöhet el a már a korábban említett október 4-e, de legalábbis a jövő hónap, amikor is kicsik és nagyok legnagyobb örömére, ismét élettel telik majd meg a medvék otthona a jövőre 30 esztendős állatkertben.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában