Helyi közélet

2012.09.21. 09:44

Állampolgári segítséggel fogták el a rablót Diósgyőrben

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat fegyveres rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt egy 47 éves miskolci nővel szemben.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat fegyveres rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt egy 47 éves miskolci nővel szemben.


Miskolc - Az Észak-Magyarország munkatársának sikerült beszélnie a reggeli diósgyőri rablás egyik szemtanújával. Részletek >>>



Dajka rabolt Diósgyőrben(?)

12.10: Felkerestük a takarékszövetkezettől nem messze lévő óvodát, ahol nem kívántak nyilatkozni lapunk munkatársának az óvónők. Sőt, tőlünk tudták meg a reggeli rablási kísérlet részleteit. Annyit azonban megtudtunk, hogy az évek óta dajkaként dolgozó asszonyt péntek délelőtt is várták a munkahelyére és elmondásuk szerint semmi nem utalt a megdöbbentő tettre.

Az óvoda vezetőségével nem sikerült beszélnünk, ugyanis vidéken egy továbbképzésen vesznek részt és ezért az alkalmazottak hangsúlyozták: nem kívánnak semmit mondani.


11.42: Helyszínen szerzett információink szerint a rablási kísérlet reggel 8 óra körül, az Árpád utcai takarékszövetkezet nyitásakor történt, a két alkalmazotton és az elkövetőn kívül nem volt senki a pénzintézetben.

Úgy tudjuk, miután meghiúsult a rablási kísérlet a 40-es éveiben járó nő - nyomában az egyik alkalmazottal - a diósgyőri városközpont irányába menekült, ahol az ott lévő húsbolt előtt érték utol. Az egyik hentes értesítette a rendőrséget, akik a szemtanúk szerint gyorsan a helyszínre érkeztek. Ekkor már jókora csődület, embertömeg állt a húsbolt melletti területen, majd a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható nőt őrizetbe vették az egyenruhások.

Meg nem erősített, több forrásból szerzett információink szerint az elkövető az egyik diósgyőri óvoda alkalmazottja.

További részletek, fotók, videók hamarosan!


09.44: Miskolc Diósgyőri városrészének egyik pénzintézetbe szeptember 21-én a reggeli órákban, a nyitást követően egy ismeretlen, arcát baseballsapkával és napszemüveggel eltakarva bement. A támadó kezében egy fegyverutánzattal az alkalmazottakat pénz átadására szólította fel. A pénztárosok ezt megtagadták, majd rövid szóváltást követően az elkövető a helyszínről elmenekült. Az alkalmazottak egyike a rabló után szaladt, míg kolléganője értesítette a hatóságot. Az elkövetőt a pénzintézet közelében, egy húsbolt udvarán a pénztáros és az ott dolgozó hentesek érték utol, majd a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A rablási kísérlet során személyi sérülés nem történt.

A fegyveres rabló elszámoltatása jelenleg is zajlik, annak részleteiről a rendőrség a későbbiekben ad tájékoztatást - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában