Helyi közélet

2012.09.04. 15:24

A sportcsarnokban 2009-től látható a tárlat, 100 év relikviáiból

Miskolc - Van sporttörténeti kiállítás Miskolcon, tudtuk meg Egri Istvántól, a Miskolc Városi Szabadidőközpont ügyvezető igazgatójától.

Miskolc - Van sporttörténeti kiállítás Miskolcon, tudtuk meg Egri Istvántól, a Miskolc Városi Szabadidőközpont ügyvezető igazgatójától.Annak kapcsán tájékoztatta portálunkat, hogy tegnap azt írtuk, nincs Miskolcon sportmúzeum, így nem tudják hova tenni azokat a sportrelikviákat, amelyeknek a megyei sportszakszövetségek – az eddiginél lényegesen kisebb irodákba – költözésekor nem találtak helyet.

2009 óta működik a sporttörténeti kiállítás a sportcsarnokban, tudtuk meg Egri Istvántól. Hetente 1-2 csoport tekinti meg az itt kiállított relikviákat, fényképeket, eszközöket. Ugyanettől az évtől látható itt a sportcsillagok fala is, ahol a kiemelkedő sportpályafutású miskolci sportolók táblája látható. Egri István hangsúlyozta, a megyei sportszövetségek által felajánlott anyagokat augusztusban két alkalommal is elhozták, és elhelyezték a kiállításon.

Azt már Bíró Ferenctől, a sportörténeti kiállítás szervező bizottságának titkárától tudjuk, hogy egy 45-ször 4 méteres területen található a kiállítás, amely 32 sportág 100 évének anyagából válogat, és van az alagsorban egy raktáruk is. Sportörténeti gyűjteményről van szó, hiszen múzeumot létrehozni bonyolult procedúra lett volna. Ezért döntöttek a kiállítás mellett, amely az önkormányzat támogatásával jött létre 2009-ben.

Bíró Ferenc is megerősítette, hogy több relikviát sikerült megmenteni a sportszakszövetségek költözésénél, ám – mivel 30 év anyagának elrendezésére négy nap állt rendelkezésre – nem mindent sikerült.

ÉM-HM


Miskolc - Mind a városi, mind a megyei múzeum szívesen befogadná az értékes sportrelikviákat.

Miskolc - Kisebb alapterületen, de térítésmentesen végezhetik munkájukat a sportági szakszövetségek.

Miskolc - Átadták korábbi irodáikat a megyei sportági szakszövetségek, amelyeknek ezután csak négy helységük lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában