Helyi közélet

2012.08.07. 16:56

Vízparti razzia: hétvégi ellenőrzés a Bodrog mentén

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj - A Sárospataki Rendőrkapitányság irányításával az elmúlt szombaton fokozott ellenőrzést tartottak a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályainak betartása, továbbá a halászati, horgászati rendelkezések érvényesítése érdekében.

Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj - A Sárospataki Rendőrkapitányság irányításával az elmúlt szombaton fokozott ellenőrzést tartottak a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályainak betartása, továbbá a halászati, horgászati rendelkezések érvényesítése érdekében.Az akcióban a Sárospataki-, a Sátoraljaújhelyi-, valamint a Szerencsi Rendőrkapitányság, a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, valamint a Tokaji Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai vettek részt, amely főként a Bodrog folyó és Bodrog-zug ellenőrzésére terjedt ki.

Vízi rendészeti mérleg:

Az összesen hat csoportban ellenőrzést végrehajtó rendőri „team” tagjai összesen több mint 70 főt vontak ellenőrzés alá a vízpartokon, melynek eredményeként többek között

Helyszíni bírságot szabtak ki:

  • négy fővel szemben nem gépi meghajtású vízi jármű ittas vezetése miatt,
  • két fővel szemben víziközlekedési szabályok megsértése (csónak kötelező tartozék hiánya, illetve hajólevél hiánya) miatt,
  • egy fővel szemben engedély nélküli vezetés szabálysértése (vízi jármű átengedése) miatt,
  • nyolc fővel szemben tiltott fürdés miatt,
  • egy fővel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.
  • Szabálysértési eljárást kezdeményeztek:

  • hat fővel szemben a horgászati-, halászati rendelkezések megsértése miatt,
  • egy fővel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.
  • A megye érintett vízterületein a jövőben is folyamatos rendőri ellenőrzésekre lehet számítani az orvhorgászat, orvhalászat megelőzése, továbbá kiemelten a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályainak betartatása érdekében!

    - A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában