Helyi közélet

2012.08.30. 14:24

Segítséget ígért a DK a kormánykoalíciónak

Miskolc - Segítségnyújtás a miskolci Fidesz-KDNP képviselőinek címmel tartott sajtótájékoztatót Varga Gergő és Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci önkormányzati képviselői csütörtökön.

Miskolc - Segítségnyújtás a miskolci Fidesz-KDNP képviselőinek címmel tartott sajtótájékoztatót Varga Gergő és Tompa Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci önkormányzati képviselői csütörtökön.Varga Gergő elmondta: be kellene már fejezni a fészekrakók körüli politikai show-t és a probléma megoldására, a bajba jutott társasházak megmentésére kellene fókuszálni, mert már van olyan lakóközösség, amelyik 14 millió forint tartozást halmozott fel, az itt élőkön már nem segít, ha három-négy lakó elköltözik a házból. Ebben siet a DK a Fidesz-KDNP koalíció segítségére: parlamenti képviselői májusban az országgyűlés elé terjesztettek a lakótelepek komplex rehabilitációjára vonatkozó javaslatukat, ám akkor a kormánykoalíció nem foglalkozott vele, ezért szeptemberben újra beviszik a parlamentbe a konkrét megoldási javaslatokat tartalmazó csomagot.

Tompa Sándor bejelentette: kezdeményezik a szeptemberi közgyűlésen ideiglenes bizottság létrehozását az otthonteremtési támogatási program miskolci tapasztalatainak összegzésére és a további teendők meghatározására, mert mind a mai napig szakmai, politikai vita folyik e támogatási formák eredményességéről, bonyolítva a helyzetet, hogy a rendelet kijátszására bűnszövetkezetek jöttek létre.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában