Helyi közélet

2012.08.26. 00:10

Önkéntes tűzoltók társadalmi munkája Hódoscsépányon

Ózd-Hódoscsépány - Hosszú évek óta felújításra vár a hódoscsépányi önkéntes tűzoltók szertárának épülete, amelynek életkora már meghaladja a nyolcvan esztendőt.

Ózd-Hódoscsépány - Hosszú évek óta felújításra vár a hódoscsépányi önkéntes tűzoltók szertárának épülete, amelynek életkora már meghaladja a nyolcvan esztendőt.Ózd város Önkéntes Tűzoltó parancsnoka Németh Béla szervező munkája eredményeként megkezdődött az épület felújítása, megmentése a teljes pusztulástól. A szükséges építési anyagokat az ózdi önkormányzat és a Ózd-Hódoscsépányért Alapítvány biztosította. A munkálatokat a hódoscsépányi önkéntes tűzoltók társadalmi munkában végzik, melynek folyamán a parancsnok is kiveszi részét a nem könnyű fizikai munkából.

Általában minden padlásról kerülnek elő valamilyen "kincsek". Így volt ez itt is. A szertár padlása több muzeálisnak mondható apróságot rejtett az utókor számára. Pl: régi egyenruhagombokat, kamillavirágszedő "fésűt", perselyt amelyen ez olvasható: Adakozzunk az árváknak.

Németh Béla érdeklődésemre elmondta, hogy Ózdon négy Önkéntes Tűzoltó Egyesület működik, Hódoscsépányon, Urajon, Susán és Szentsimonban.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában