Helyi közélet

2012.08.08. 11:53

Ön megkapta a nyugtát?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az adóhivatal nyugta kérésére buzdítja a vásárlókat, de bejelentést is tehet bárki.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az adóhivatal nyugta kérésére buzdítja a vásárlókat, de bejelentést is tehet bárki.Az adóhatóság szerint a vásárlók lépten-nyomon szabálytalansággal szembesülnel. A sült halról, jégkrémről, sörről, zöldségről és gyümölcsről csak elvétve kapnak nyugtát, az éttermi fogyasztásról sokszor tollal írt vagy számítógéppel előállított, úgynevezett „pincérblokkot” adnak, amit a hozzá nem értő szem szabályosnak vél.

A szabálytalanul kiállított nyugták vagy a nyugtaadás elmuklasztása legfőbb következménye a hozzájuk kapcsolódó adófizetési kötelezettség elmaradása, a költségvetés megrövidítése. Ennek elkerülése érdekében kéri a Nemzeti Adóhivatal az emberek segítségét: vásárláskor mindenki kérjen nyugtát, hiszen az eladónak ez kötelessége. Majd ha ez után sem tesz eleget a nyugtaadási kötelezettségének, úgy a vásárlók a NAV-nál tehetnek bejelentést. De vajon szívesen fordulnak-e az adóhivatalhoz ezekben az ügyekben az emberek? Búza téri nyugtamustránkból az derült ki, hogy nem. Pedig számlákat és nyugtákat nem sűrűn láttunk, a legtöbb zöldség- és gyümölcsárus ezt szívesen megspórolja.


Miskolc - A Búza téren alig találtunk olyan árust, aki számlát is adott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában