Helyi közélet

2012.08.15. 12:26

Miskolctapolca: a város továbbra is strandot szeretne

Miskolc - A kormánybizottság nem támogatta Tapolca fejlesztési terveit. A város kormányzati pénzben bízik.

Miskolc - A kormánybizottság nem támogatta Tapolca fejlesztési terveit. A város kormányzati pénzben bízik.Rostás László főépítész szerint jobban is járt Miskolc, hogy a 3 milliárdos fejlesztési tervekre nem kapott pénzt, hiszen abban a strand újáépítésére nem kaphatott pénzt Miskolc. Éppen ezért az önkormányzat eredeti terve az volt, hogy saját erőből, közel 1 milliárd forintból megépíti a strandot. A meg nem nyert pályázat azonban – legalábbis a város szerint – lehetőséget ad arra, hogy ne saját erőből, hanem kormányzati támogatásból épüljön meg Miskolctapolca régen várt strandja.

„ A város elkötelezett amellett, hogy legyen strandja Miskolctapolcának – ezt már Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője jelentette ki, a főépítésszel közösen megtartott szerdai sajtótájékoztatón. Azt is elmondta: a város folytatja a városrész terveztetését. A közelmúltban lezárt tervpályázat első három djíazottját meghívták egy továbbtervezésre, így a strand tervei szeptember elejére, a kolostor rom bemutatására és a Barlangfürdő bővítésére vonatkozó elképzelések pedig szeptember végére készülhetnek el – tudtuk meg. A főépítész hozzátette: engedélyeztetés előtt, a strand terveit fórumon ismertetik a tapolcaiakkal. Kitért arra is, hogy a tervezőket arra kérték, szakaszosan tervezzék meg a strandépítést, hogy – forrástól függően – ütemekben lehessen megvalósítani.

Milyen forrásból épülhet a strand? „Kormányzati támogatásból, ami közel akkora nagyságrendű lehet, mint a pályázat volt, azaz 3 milliárd forint” – válaszolta Lengyel Katalin.

Van konkrét kormányzati ígéret erre? A főépítész arra kért minket, hogy erre a kérdésre szeptember végén, a a konkrét tervek ismeretében térjünk vissza. Szerinte ugyanis csak elkészült tervekre lehet pénzt kérni.

Miért nem támogatta a kormánybizottság Miskolctapolca fejlesztési terveit, mivel indokolták döntésüket? „Nem volt indoklás, és eddig még hivatalos értesítést sem kaptunk. Éppen ezért, ha kiderülne, hogy mégis beadhatjuk a második fordulóra a pályázatot, akkor élnénk a lehetőséggel” – fogalmazott Lengyel Katalin.

Nincs több forrás

„Tekintettel arra, hogy Miskolctapolca projektje nem került nevesítésre, ezért a részletes projektjavaslat benyújtása esetükben nem lehetséges. A régióban nem áll rendelkezésre további forrás kiemelt projektekre, ezért a nevesítésre nem került projektjavaslatok ismételt benyújtására sajnos már nincs lehetőség” – tájékoztatta az Észak-Magyarországot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában