Helyi közélet

2012.08.21. 08:47

Mezőkeresztesi Vigasságok: Lovasverseny, Hooligans és tűzijáték

Mezőkeresztes - Három napon át, szombattól hétfő estig tartottak a Mezőkeresztesi Vigasságok.

Mezőkeresztes - Három napon át, szombattól hétfő estig tartottak a Mezőkeresztesi Vigasságok.

- Az elnevezést, a Mezőkeresztesi Vigasságokat most használtuk először - újságolta a vasárnapi lovasversenyek megnyitója előtt a település polgármestere, dr. Dózsa György, aki elárulta azt is, hogy Keresztesen augusztus 20-át mindig megünnepelték, korábban is voltak rendezvények a városban, hiszen - ahogy fogalmazott - a hagyományok fontosak a településnek.

Ezúttal viszont valami másnak, valami nagyszabásúnak az alapjait igyekeztek lerakni. Az biztos, hogy szó szerint is nagy durranás lesz ha összejön, ugyanis az 1596-os mezőkeresztesi csata emlékét szeretnék hadijátékokkal, haditornával jövőre feleleveníteni. "Ez régi álmom!" - tett hozzá a település-vezető.

Kenyérszentelés- és áldás

A Pannónia Kupa fogathajtó versenyen közben több, mint harminc egység mérte össze erejét, majd következett a középkori haditechnikai eszközök próbája, a keresztény és muzulmán harcosok összecsapása. A nap további részében gyermekműsörök, operett, és a helyi kórusok mutatták meg magukat az esti utcabál előtt.

Augusztus 20-át fúvós zenekar, mazsorettek, motoros felvonulás és Tállay András államtitkár ünnepi beszéde köszöntötte. A kenyérszentelés- és áldás után a helyi Népkertben egész délután kultúrprogramok, tombolasorsolás, és a Hooligans élőkoncertje kápráztatta el az érdeklődőket, akik aztán a megyeszékhelyeket is megszégyenítő óriási tűzijátékban is gyönyörködhettek.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában