Helyi közélet

2012.08.12. 14:44

Közlekedési mérnök a 250 ezredik vizsgázó

Miskolc - A legtöbben angolul tanulnak, de újabban az orosz és a török nyelv iránt is megnőtt az érdeklődés.

Miskolc - A legtöbben angolul tanulnak, de újabban az orosz és a török nyelv iránt is megnőtt az érdeklődés.Boldizsár Attila lett a TIT (Tudományos Ismeretterjesztő Társaság) 250 ezredik nyelvvizsgázója, így szombat délelőtt őt köszöntötték a Lévay József református Gimnáziumban, a TIT-nyelvvizsgák helyszínén. A köszöntésen kívül meglepetés is várt a szerencsés fiatalemberre, hiszen visszakapta nyelvvizsgája árát. Boldizsár Attila 35 éves, egy éve szerezte meg Győrben közlekedési mérnök diplomáját, de mint fogalmazott, a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehette át oklevelét, így a fizetése is csak középfokú végzettségnek felel meg. Ezért is tett meg mindent annak érdekében, hogy az angol nyelvvizsgája ezúttal sikerüljön.

Oroszul, törökül

A számok azt mutatják, hogy egyre többen vállalkoznak nyelvvizsgára, mondta el lapunknak Macsugáné Hegedűs Marianna, a miskolci Jedlik Ányos TIT igazgatója. A vizsgázók főleg fiatalok, de nem ritka, hogy egyetemi professzorok, kórházban dolgozó főorvosok is nyelvtanulásra adják a fejüket, hiszen munkájukhoz nélkülözhetetlen a nyelvtudás. Legtöbben az angol nyelvet sajátítják el, sokan tanulnak németül, kevesebben franciául, olaszul és spanyolul, de megfigyelhető, hogy egyre többen kezdik el az orosz nyelv elsajátítását, sőt legújabban a törököt is. A miskolci TIT szervezésében 2000-től tehetnek a fiatalok TELC nyelvvizsgát, és az igazgató szerint ez a fajta vizsga azért rendkívül népszerű, mert vizsgázóbarát rendszerről van szó. Megtudtuk: a 250 ezredik nyelvvizsgázót ugyan Miskolcon köszöntötték, de a szám az egész országra vonatkozik. Miskolcon egy-egy alkalommal 170-180 vizsgázójuk is van, csakúgy mint szombaton, amikor az írásbeli megkezdése előtt a köszöntést rendezték.


Miskolc - Boldizsár Attila lett a TIT 250 ezredik nyelvvizsgázója, így szombat délelőtt őt köszöntötték a Lévay József református Gimnáziumban, a TIT-nyelvvizsgák helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában