Helyi közélet

2012.08.25. 23:29

Keresztúrok találkoztak

Sajókeresztúr - A keresztúriak 13. találkozójának Sajókeresztúr a házigazdája.

Sajókeresztúr - A keresztúriak 13. találkozójának Sajókeresztúr a házigazdája.Barátságokat szül, hogy a keresztúr nevű települések lakói évente találkoznak, testvérvárosi kapcsolatok alakultak már ki ezekből a rendszeres összejövetelekből, mondta Kollár Miklós, az idei, sorrendben a 13. találkozónak otthont adó Sajókeresztúr polgármestere munkatársunknak. A Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi Találkozóját minden évben más helyszínen rendezik meg, Sajókeresztúr a stafétát a tavalyi házigazdától, Rákoskeresztúrtól vette át, ám csak vasárnap hirdetik ki hivatalosan, a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének melyik tagja lesz a jövő évi rendezvény szervezője.

A sajókeresztúri rendezvény csütörtökön este a vendégek érkezésével vette kezdetét, majd pénteken dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a rendezvény fővédnöke mondott ünnepi köszöntőt. Az Eötvös iskola tanulóinak műsora után a megjelent települések zenés felvonulás keretében végigsétáltak Sajókeresztúron, és a sportpályán felállított fesztiválsátorban ünnepélyesen is megnyitották a találkozót.

A rendezvényen szombaton a Bács-, Berek-, Sajó-, Bodrog-, Székely-, és Csernakeresztúr művészeti csoportjai tartottak bemutatókat, míg szombaton mások mellett a Mura-, Balaton-, Rác-, Sarkad- és Rákoskeresztúr csoportjainak előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Összesen huszonhét keresztúr képviselteti magát a rendezvényen, művészeti csoportjaik révén valamennyien be tudnak mutatkozni. A programok összeállításánál figyelembe vették a különböző korosztályok igényeit, mint ahogy a szervezésből is kivette a részét Sajókeresztúr apraja-nagyja. Minden nap állandó programokat kínál a termékfesztivál és a kézműves műhelyek, a legkisebbeknek az arcfestő, a játszóház, a nagyobbaknak a hagyományőrző vetélkedők biztosíthatnak felejthetetlen élményt. A település művelődési házában a helyi művészek alkotásaiból nyílt kiállítást tekinthetik meg a vendégek, akik akár minivonattal, utaskísérővel is bejáratják Sajókeresztúrt.

A műsorban profi előadók is fellépnek, míg a pénteki napot a Vegas Show zenés műsorát követően Acoustic-utcabál zárta, addig a szombati estét a Bikini együttes koncertje, és az azt követő tűzijáték teszi emlékezetessé.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában