Helyi közélet

2012.08.29. 18:34

Háromhuta és Tolcsva: Veszélyeztetett falvak

Háromhuta, Tolcsva - Háromhuta és Tolcsva azt szeretné, ha gyakorlati hasznuk is lenne az átsorolásból.

Háromhuta, Tolcsva - Háromhuta és Tolcsva azt szeretné, ha gyakorlati hasznuk is lenne az átsorolásból.Veszélyeztetettség szempontjából a harmadik kategóriából a másodikba sorolták – saját kérésére is – Háromhutát és Tolcsvát.

Kérték

– Azért kértük az átsorolást, mert a településünket gyakorlatilag minden nagyobb esőzés esetén fenyegeti az árvíz – mondja Verbovszki Károly, Háromhuta polgármestere. – A második kategóriás besorolás is ezt erősíti meg. Reméljük, hogy ez a besorolás a pályázatokon való szereplésünket is segíti majd, hiszen az óhutai településrész gyakorlatilag még mindig védtelen. Igaz ugyan, hogy idén egyelőre nem volt olyan mennyiségű csapadék, ami miatt veszélyben éreztük volna magunkat, de szeretnénk megelőzni a bajt.

Figyelnek ránk

Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere szerint ez talán jelzés lehet arra, hogy jobban odafigyelnek majd a településre.

– A két évvel ezelőtti áradások után ahogy elmúlt a baj, úgy elmaradt az ígéretek teljesítése is – mondja Csoma Ernő. – Akkor a vis maior keretből a szükséges pénz felét kaptuk meg, és azóta gyakorlatilag egy ilyen jellegű pályázatot sem nyertünk meg. A hutákba felvezető úton a település végén található híd lassanként összeomlik, mert a víz egyre inkább alámossa, így a jó idő ellenére most is vannak olyan feladatok, amelyeket meg kellene oldani a későbbi károk elkerülésére. Szeretnénk optimisták lenni, és úgy érezni, azzal, hogy a veszélyeztetett települések közé sorolásunk után a segítség is megérkezne.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában