Helyi közélet

2012.08.20. 17:19

Encs díszpolgára lett Demján Sándor

Encs - Díszpolgári címmel köszönte meg Encs városvezetése a nagyvállalkozó támogatását.

Encs - Díszpolgári címmel köszönte meg Encs városvezetése a nagyvállalkozó támogatását.Demján Sándornak, ismert nagyvállalkozónak, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége ügyvezető elnökének adományozott díszpolgári címet Encs vezetése vasárnap, az augusztus 20-a tiszteletére megtartott városi ünnepségen. Demján Sándor 2008 óta támogatja saját vagyonából, évi 200 millió forinttal az encsi kistérség hátrányos helyzetű diákjait, ösztöndíjakkal és informatikai eszközökkel. Neki köszönhetően több száz diák táborozhat a nyári szünetben, különböző oktatási intézményekben pedig nyelvi laborokat, közösségi termeket, óvodákban játszótereket alakítottak ki az általa létrehozott alapítvány segítségével.

Demján Sándor, miután átvette a díszpolgári címről szóló oklevelet és a város ajándékát, úgy fogalmazott: tulajdonképpen két várostól érkezett hozzá az idén kérés a díszpolgári cím adományozására, Miskolctól és Encstől, de ő Encset választotta, mégpedig azért, mert az ebben a térségben elindított programja a végéhez közeledik, így a címet tulajdonképpen a hála jelének tekinti. Beszédében felhívta a figyelmet: Magyarország problémáit az oldhatná meg, ha növekedne a termelés. Ehhez pedig termelő emberek kellenek, kiváló szakmunkások, akiket a társadalomnak sokkal jobban meg kellene becsülnie, mint azt jelenleg teszi. Ezért, amikor átdolgozza támogató programját, arra fog törekedni, hogy a jövőben minél többen akarjanak jó szakmunkások lenni.

 A városi ünnepségen dr. Ódor Ferenc, Abaúj országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. Ő a tolerancia, a türelem és az összefogás fontosságára hívta föl a figyelmet. Hozzátette: ez az, ami előrevisz bennünket. Az új kenyeret Bratu László, Encs polgármestere, valamint a település testvérvárosainak vezetői szegték meg. Az ünnepségen kitüntetést kapott még Juhász Viktória, az encsi Váci Mihály Gimnázium végzős diákja, Krupár Luca és Saláta Zsuzsa, az encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola végzős tanulói, valamint Bodnár Judit, az abaúji városrész óvodájának óvodapedagógusa.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában