Helyi közélet

2012.08.11. 14:54

DVTK vs. Egri FC - Kovács Pál: "Szűkös a keret minőségi választéka"

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Kovács Pált, a DVTK volt labdarúgója megígérte, együtt nézzük.

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg Kovács Pált, a DVTK volt labdarúgója megígérte, együtt nézzük.Kovács Pál, aki 1965 januárjában Egerből érkezett Diósgyőrbe, 197 NB I-es meccsen és 40 NB I/B-s bajnokin játszott a DVTK labdarúgócsapatában, ezt követően pedig hat éven át volt az Aranycsapat idején technikai vezető.

Ezúttal őt kértük meg arra, hogy nézze velünk a Diósgyőr soros bajnokiját, a szombati, Eger elleni hazai bajnokit.

– Láttam a tévében a csapat idei meccseit, és úgy vélem, ha összecsiszolódnak a játékosok, akkor jó eredmény elérésére is képes lehet a Diósgyőr a bajnokság végére – mondta a most 71 éves egykori labdarúgó, majd így folytatta: – Persze ehhez kellenek a jó egyéni teljesítmények, néhány labdarúgónak fel kellene javulnia ahhoz, hogy jó csapattá válhasson a DVTK. Úgy vélem van egy-két olyan játékos, aki a hozzá fűzött várakozáshoz képest elmaradásban van.

Arra a kérdésre, hogy szándékosan nem említett-e neveket, Kovács Pál igennel válaszolt, amikor pedig arról érdeklődtünk, hogy a csapatrészek közül melyikről mi a véleménye a következőket mondta:

– Ha kapusposzton tavaly hamarabb történik váltás, biztos vagyok benne, hogy még előrébb végeztünk volna – mondta az egykori jobboldali védő. – A védelemnek a közepét eddig nem láttam valami stabilnak, a középpályán is van olyan jó nevű légiós, aki még mindig az ígéret szintjén áll, de a támadók közül is tudnék olyat mondani, aki adós a gólokkal. De neveket nem szeretnék mondani, feltételezem, hogy ezeket a gondokat a vezetőedző is látja.

A posztjáról inkább nem

Azt is megkérdeztük a sokak által csak Kovács Paliként ismert egykori játékostól, hogy a volt posztját, a védelem jobb oldalát milyennek látja manapság.

– Erről inkább nem beszélnék, mert mint olyannak, aki a DVTK 102 éves történelmében a leghosszabb ideig játszott jobb oldali védőként, ez nem lenne szerencsés – válaszolta Kovács Pál, aki arra a kérdésünkre, hogy mit vár a meccstől, így folytatta: – Bár tudom, hogy Sisa Tibornak nincs könnyű dolga, hiszen a keretének szűkös a minőségi választéka, de ezzel együtt is DVTK győzelmet várok. Mivel azonban az egri futballhoz több évtizedre visszanyúló érzelmi szálak kötnek, a meccs után nagyon drukkolok nekik, hogy sikerüljön még bennmaradást jelentő helyen végezniük.


Nézzük együtt, együtt nézzük

Új sorozatunkban az Észak-Magyarország által felkért személyeket arra kértük, hogy nézzük együtt a DVTK bajnokiját, és mivel kérésünknek eleget téve együtt nézzük az összecsapást, így nem csak a meccs előtt, hanem utána is elmondják majd véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában