Helyi közélet

2012.08.28. 18:18

Betöréses lopás a Miskolc Speedwaynél

Miskolc - A tolvajok – többek között – a salakmotoros ,,lufipalánk" levegőfújóit is elvitték.

Miskolc - A tolvajok – többek között – a salakmotoros ,,lufipalánk" levegőfújóit is elvitték.Keddre virradóra feltörték a Miskolc Speedway salakmotoros klubnak a miskolci, népkerti sportpályán található raktár konténerét. A tettesek többek között eltulajdonítottak 6 darab ,,Eagle US 1.5 HP" típusú levegőfújót, amely a biztonsági védőpalánk működtetéséhez szükséges, és ami a jövő hét szombati, páros Európa-bajnokság selejtezőjének megrendezéséhez is nélkülözhetetlen.

A Miskolc Speedway salakmotor klub vezetőjének, Jacsó Tibornak az elmondása szerint a levegőfújók mellett egy hegesztő berendezés, egy fűkasza, egy magasnyomású mosóberendezés, és több más mindennapos használati cikkek (ruházati felszerelések és egyéb apró tárgy) is eltűnt a betörés, lopás során.

– A fém konténert, ahol ezeket a berendezéseket tároltuk, nem lakattal zártunk, amit egy pillanat alatt le lehet fűrészelni, hanem a konténerbe épített zárszerkezettel – mondta Jacsó Tibor. – Ide csak úgy tudtak bejutni, hogy szétfűrészelték az egész szerkezetet. Sikerült nekik, majd miután bejutottak, vittek mindent, amiről azt gondolták, hogy értéke van. Ezeket aztán rápakolták az ott lévő utánfutónkra, ezen húzták el sportpályának a temető és a Bihari utcánál lévő sarkába, ahol található egy használaton kívüli kapu, de ezt is feltörték, kinyitották, és ott vitték ki a lopott zsákmányt.

700 ezer forintos kár

Jacsó Tibor elmondása szerint az okozott kár nagysága 700 ezer forint, de túl az összegszerűségen, nagyobb baj, hogy a jövő szombati verseny megrendezéséhez nélkülözhetetlen eszközöket kellene néhány nap alatt beszerezni.

– Egyszerűen hihetetlen, ami velünk történik, mintha a Himnusz egyik sorát, hogy a ,,balsors, akit régen tép”-et rólunk írta volna Kölcsey – mondta keserűen Jacsó Tibor. – Annyi sok rossz történt velünk az elmúlt időszakban, hogy lassan már elveszítjük a hitünket abban, hogy egyszer ennek meg kell fordulnia. Az eltűnt levegőfújónak nem az értéke a legfájóbb, hanem az, hogy ennek hiányában nem lehet versenyt rendezni. Amikor megvettük Lengyelországban a lufipalánkot, a palánkra szerelendő biztonsági berendezést, hét darab ilyen szerkezetet kaptunk, amiből hatot most elvittek, a hetediket gondolom csak azért nem, mert ezt egy másik helyen tároltuk, és oda ,,elfelejtettek” betörni. Ezek a levegőfújók amerikai gyártmányúak, és egyelőre fogalmam sincs arról, hogy honnan fogunk ilyet beszerezni, de hogy szereznünk kell, ahhoz nem fér kétség, mert a a jövő heti verseny ideje alatt hat levegőfújóra van szükségünk ahhoz, hogy lufipalánkot működtetni, üzemeltetni tudjuk. Az biztos, hogy ezeknek a speciális berendezéseknek a fekete piacon nincs áruk, Magyarországon eladhatatlanok, mert másra nem használhatók, csak ehhez a palánkhoz. Úgyhogy nagyon örülnénk, ha az elkövetők ezt belátva visszajuttatnánk nekünk ezeket a szerkezeteket, de persze akkor is nagyon boldogok lennénk, ha a rendőrség egy bravúros, gyors nyomozás után felderítené az elkövetőket, és ezzel egy időben megtalálná az eltulajdonított tárgyainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában