Helyi közélet

2012.08.29. 10:53

Befejeződött az óvoda felújítása Szikszón

Szikszó - Lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt.

Szikszó - Lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt.Több mint százmillió forintos beruházással újult meg és bővült Szikszón a városi óvoda, ahol bölcsődei férőhelyeket is kialakítottak. Az intézmény új néven, Szikszói Városi Egységes Óvoda- Bölcsődeként működik szeptember elsejétől.

Többszörös siker

Szikszó önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv ÉMOP-pályázatán járt sikerrel, ahol 95 millió 191 ezer forint támogatást sikerült elnyerniük a szikszói óvoda épületének korszerűsítése és bölcsődei férőhely kialakítására. A projekt záró rendezvényét augusztus 31-én tartják. Füzesséri József, Szikszó polgármestere arról beszélt, mindig öröm egy városvezetőnek, ha gyarapodásról és sikerről adhat számot a településen. Az óvodabővítés és bölcsődei férőhelyek kialakítása többszörös siker. Megújult és bővült a város egyik intézménye, de jelzi azt is, hogy lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem bővíteni kell egy intézményt. Siker ez a családoknak is, hiszen azok az anyukák, akik két év után szeretnének visszamenni dolgozni, ezt ezután megtehetik, hiszen biztonságban tudhatják a gyermeküket a városi óvodában.

Takács Lászlóné óvodavezető arról tájékoztatta lapunkat, hogy a beruházás során az óvoda épületét két csoportszobával bővítették: egy óvodaival és egy egységes óvodai-bölcsődeivel. Az épületet kiegészítették a legszükségesebb hiányzó helyiségekkel: elkülönítővel, óvónői és konyhai dolgozók szociális blokkjával, mosókonyhával, vasalóval, a foglalkoztatókhoz tartozó gyerek WC-vel, akadálymentes WC-vel, szertárral. A meglévő óvodai helyiségekben csak az átalakítás és akadálymentesítés miatt szükséges mértékig történt a felújítás, a változtatás. Az udvaron kialakítottak egy parkolót és kerékpártárolót is. Projekt keretében korszerű bútorokat, gyermekjátékokat, udvari játékokat, fejlesztőeszközöket is beszereztek a minőségi oktatás-nevelés megteremtése érdekében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában