Helyi közélet

2012.08.17. 12:00

Az ózdi pincék szarkája

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 50 éves helybéli férfit, aki egy hónap alatt több társasház pincéjét és garázsát is feltörte, ahonnan különféle használati tárgyakat tulajdonított el.

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 50 éves helybéli férfit, aki egy hónap alatt több társasház pincéjét és garázsát is feltörte, ahonnan különféle használati tárgyakat tulajdonított el. Bejelentések sora érkezett az Ózdi Rendőrkapitányságra, miszerint ismeretlen elkövető elsősorban társasházak pincéjét, illetve garázsokat tört fel és onnan horgászfelszereléseket, mosógépet, centrifugát, és különböző használati tárgyakat tulajdonított el. A rendőrség lopás bűntett és más bűncselekmények miatt indított nyomozást. Az ügyben végzett alapos és mindenre kiterjedő adatgyűjtések és tanúkutatások során a nyomozók eljutottak egy férfihoz aki kapcsolatba hozható a betörések elkövetésével. A férfi aki már nem volt ismeretlen a helyi rendőrök előtt, elszámoltatása alkalmával zavartan viselkedett, illetve ellentmondásokba keveredett.

A lakásán végzett házkutatás során két személyautónyi tárgyi bizonyítékot foglaltak le a nyomozók, melyek egyértelműen a betöréses lopásokból származtak.

A korábban már több esetben, hasonló bűncselekményekért büntetett 50 éves ózdi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy hónap alatt számos pincét és garázst tört fel, melyekből különböző használati tárgyakat tulajdonított el. Ezen cselekményeket azért követte el, hogy az ellopott tárgyakat értékesítse és a befolyt összegből egyéb jövedelem híján fenntartsa magát.

Mivel feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén a visszaeső tolvaj további bűncselekményeket követne el, illetőleg elrejtőzésének és szökésének lehetősége is fennáll, az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában