Helyi közélet

2012.08.24. 16:18

A feltárást hamarosan megkezdhetik Emődön

Emőd - A Belügyminisztérium vis maior támogatásából a hetedik ütemben Emőd 4,2 millió forinttal részesült.

Emőd - A Belügyminisztérium vis maior támogatásából a hetedik ütemben Emőd 4,2 millió forinttal részesült.- Ennyit is kértünk a tavasszal beszakadt pincefal helyreállítására, s most, hogy közzétették a döntés eredményét, el is kezdődhet a feltárás. Ennek során derül majd ki, valójában mennyibe is kerül ténylegesen a kivitelezés. A gond az, hogy pályázni csak becslés alapján tudunk, s a becsült összeg általában sosem kevesebb a ténylegesnél, a különbözet megpályázására azonban nincs mód - reagált a hírre Lehóczki István, Emőd polgármestere.

A városvezető elmondta: mondhatni nagy gyakorlatuk van már e téren, hiszen a két évvel ezelőtti nagy esőzések idején tíz beszakadásuk is volt az önkormányzati tulajdonú területeken. Véleménye szerint jobb volna, ha lehetőség volna első körben külön pályázni a feltárásra, s az ennek során született szakvélemény alapján már sokkal reálisabb volna a helyreállításhoz szükséges költségigénnyel részt venni egy második fordulón.

Bizottság járt a helyszínen

- Egyébként minden ilyen, vis maior pályázati döntést komoly felmérés előz meg, egy, a kormányhivatalt és a minisztériumot is képviselő bizottság a helyszínen tájékozódik a körülményekről. Mondhatni, hozzánk már „hazajárnak” - osztotta meg portálunkkal a polgármester. - Nagyon szeretnénk, ha még a rossz idő beállta előtt legalább előkészítenénk a terepet.

Lehóczki István polgármester megígérte: amint a feltárás során kitudódik, mennyit is kóstál a helyreállítás, azt közli lapunkkal is.

ÉM-SzK


Borsod-Abaúj-Zemplén - Több mint 280 millió forint rendkívüli támogatást osztottak szét 28 település között. Megyénkből Emőd részesült belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában