Helyi közélet

2012.07.12. 10:06

Új szálláshelyek is létesülhetnek

Miskolc - Olyan fejlesztések támogathatóak, amelyek magasabb minőségi színvonal vagy kapacitás bővítés elérését eredményezik.

Miskolc - Olyan fejlesztések támogathatóak, amelyek magasabb minőségi színvonal vagy kapacitás bővítés elérését eredményezik.Az Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázati konstrukció keretében szállodák, panziók, kempingek, ifjúsági szállók és üdülőházak olyan fejlesztései támogathatóak, amelyek magasabb minőségi színvonal vagy kapacitás bővítés elérését eredményezik - mondta el Kormány Krisztián, a Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője. A konstrukció támogatja az új szálláshely létesítését is - tette hozzá.

Minden támogatott projektnek hosszútávon fenntartható, egyedi jellegű fejlesztést kell megvalósítani és

a meglévő munkahelyek számának megőrzése kötelező, ezek mellett elsősorban az új szálláshelyek, valamint új szolgáltatások és/vagy kapacitásbővítés esetén közvetlen munkahelyteremtés is fontos cél - hangsúlyozta.

Önállóan támogatható tevékenységek az új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása, meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása. Önállóan nem támogatható,de választható kapcsolódó tevékenységek a szolgáltatáshoz kapcsolódó információs és kommunikációs technológiai fejlesztések, beruházások.

Korábbi pályázatok

A 2007. ÉS 2009. évben megjelent szálláshely - fejlesztési pályázatok eredményeiről Török Zoltán, a megyei önkormányzat terület- és vidékfejlesztési osztályának vezetője számolt be. A 2007. év végén jelent meg a Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése című pályázat - tudtuk meg. A pályázat keretében mintegy 4 milliárd forint keretösszeg állt rendelkezésre új, három és négy csillagos kategóriájú szállodák építésére, meglévő kereskedelmi szálláshelyek fejlesztésére. A 2009-ben megjelent pályázat keretében mintegy 4,7 milliárd forint összegű forrás állt rendelkezésre új kereskedelmi szálláshely kialakítására, meglévő kereskedelmi szálláshelyek kapacitásbővítésére, szolgáltatásainak minőségi és mennyiségi fejlesztésére. A konstrukciókra összesen 80 darab pályázat érkezett be, 37 pályázat esetében került sor a támogatási szerződés megkötésére, összesen több mint 10 milliárd forint összegben - tájékoztatott az osztályvezető.

A legtöbb nyertes és leszerződött pályázat a megyéhez kapcsolódik, összesen 19 projekt volt, több mint 4,7 milliárd forint összegű leszerződött támogatással. A 2007. évi pályázat keretében többek között a lillafüredi Hunguest Hotel Palota közel 199 millió forint, a miskolci City Hotel csaknem 132 millió forint összegű támogatást kapott. A 2009. évi pályázat egyik megyei támogatott projektje volt a Mádi Kúria Szálló fejlesztése, amely több mint 89 millió forint támogatást nyert el - mondta el Török Zoltán.

ÉM-PGY

 A támogatás

A támogatás összege minimum 25 millió forint - maximum 500 millió forint

Támogatás mértéke:

mikro- és kisvállalkozás esetén 70 százalék,

középvállalkozásnál 60 százalék,

egyéb projektgazdák esetén 50 százalék.

Benyújtás ideje: 2012. július 2-től 2012. augusztus 21-ig 


Miskolc - Cél: a támogatott projekteken keresztül munkahelyek megtartása, teremtése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában