Helyi közélet

2012.07.31. 16:28

Továbbra is áll a Tisza II. Hőerőmű

Budapest, Tiszaújváros - Az MVM-nél felvetődött üzletként a Tisza II. Hőerőmű, de a társaságnak nincs vásárlási szándéka.

Budapest, Tiszaújváros - Az MVM-nél felvetődött üzletként a Tisza II. Hőerőmű, de a társaságnak nincs vásárlási szándéka.Éppen a Magyar Villamosművek Zrt.-vel megszűnt áramvásárlási szerződés miatt március végén leállt az amerikai AES konszern tulajdonában lévő tiszaújvárosi Tisza II. Hőerőmű. A hírek szerint a felek nem tudtak megegyezni az áramátvételi árban: az AES többet szeretett volna kérni, míg az MVM kevesebbet adni. A magyar áramszükséglet mintegy harmada ugyanis ma már olcsóbb importból biztosítható.

A leállás után Stephen R. Corwell, a cég vezérigazgatója egy megbeszélés keretében találkozott Bráz György polgármesterrel, s tájékoztatást adott a vátrosvezetőnek a kialakult helyzetről, a kilátásokról. Információink szerint a tárgyaláson felvetődött, hogy az AES értékesítené a komplexumot. Más forrásból úgy értesültünk, hogy az érdeklődők között volt egy orosz befektető és szóba jött vevőként a Magyar Villamosművek.

Kérdésünkkel megkerestük az MVM Zrt.-t. Csík Szilvia, a társaság Kommunikációs Igazgatóságának munkatársa a következőket válaszolta: „Az MVM megvizsgálta üzleti lehetőségként az AES Tiszaújvárosban jelenleg már nem működő Tisza II. Hőerőművét, de nincs vásárlási szándéka.”

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában