Helyi közélet

2012.07.05. 09:49

Tiszaújváros nem javasolja a távhődíj emelését

Tiszaújváros - A lakosság teherbíró képességének korláta miatt elfogadhatatlan lenne a díjemelés.

Tiszaújváros - A lakosság teherbíró képességének korláta miatt elfogadhatatlan lenne a díjemelés.A távhőszolgáltatásról szóló törvény értelmében 2011 áprilisától a távhőszolgáltatóknak értékesített hő árát, valamint a lakossági felhasználóknak és az intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatás legmagasabb hatósági árát miniszteri rendelettel kell megállapítani. A rendeletet megalapozó javaslatot a Magyar Energia Hivatal (MEH) nyújtja be, s ehhez – július 10-ig – be kell kérnie az önkormányzatok állásfoglalását is.

Nem lenne indokolt

A tiszaújvárosi képviselő-testület egyhangúlag támogatta a polgármester által jegyzett javaslatot, miszerint a lakosság teherbíró képességének és a szolgáltató gazdálkodási adatainak ismeretében elfogadhatatlan és indokolatlan lenne a távhőszolgáltatás díjának emelése - tudtuk meg a város internetes honlapjának beszámolójából. A tiszaújvárosi képviselők állásfoglalásukban arra kérik a Magyar Energia Hivatalt, hogy olyan javaslatot terjesszen elő a miniszternek, amely biztosítja a távhőszolgáltató, valamint a hőtermelő kiegyensúlyozott működését és nem okozza a szolgáltatást igénybe vevő lakosság és a távhőszolgáltató ellehetetlenülését sem.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában