Helyi közélet

2012.07.09. 18:49

Pályaavatás esernyőerdőben Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhely - Szóban már megnyitották a Zempléni Kalandpark gör- és jégkorcsolyapályáját.

Sátoraljaújhely - Szóban már megnyitották a Zempléni Kalandpark gör- és jégkorcsolyapályáját.A Magas-hegyi libegő aljánál épült meg az az ezer négyzetméteres korcsolyapálya Sátoraljaújhelyen, amely télen a jégkorcsolyázóknak, tavasztól őszig pedig a görkorcsolyázóknak kínál sportolási lehetőséget. A gyakorlati avatás, azaz a pálya kipróbálása a korisok részéről elmaradt, hiszen a szabadtéri rendezvény egész ideje alatt és még utána is zuhogott az eső, ezért Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere és dr. Kovács János megyei főjegyző esernyőerdő alatt avatta fel a létesítményt.

Az utolsó elem

– A kalandpark tervezésekor ezt az elemet is szerepeltettük – mondta Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Tulajdonképpen egy nagyon régi álmunk teljesült most a műjégpálya átadásával. Bár ez az elnevezés nem igazán fedi a valóságot, hiszen a tervek szerint az év nagy részében a görkorcsolyázókat szolgálja majd az intézmény, és csak november végén, december elején kezdjük majd hizlalni a jeget. Gondolkodtunk abban, hogy tavasszal is lehetne jeget előállítani, de ez annyira megnövelné az energiaköltségeket, hogy a számítások szerint nem éri meg.

Amint megtudtuk, az ezer négyzetméteres pálya hatvanmillió forintból készült el, teljes mértékben önkormányzati forrásból. Méreténél fogva profi jégkorongmérkőzések lebonyolítására nem lesz alkalmas a most átadott pálya, de az amatőrök nyugodtan sportolhatnak, hiszen a pályát a palánkon kívül korongfogó hálóval is felszerelik és jégkorongkapukat is felállítanak igény esetén.

Az újhelyi (jelenleg) görkorcsolyapálya kedd reggel kilenc órától várja a sportolni vágyókat. Egy félnapos jegy újhelyi felnőtteknek 500, más településen lakóknak 530 forint lesz, ugyanez diákok esetében 300, illetve 320 forint.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában