Helyi közélet

2012.07.12. 16:18

Nyolcéves álom csökkentett ébredéssel Bodrogolasziban

Bodrogolaszi - Harmincegy millió forintból újul meg a bodrogolaszi óvoda.

Bodrogolaszi - Harmincegy millió forintból újul meg a bodrogolaszi óvoda.Nyolc évvel ezelőtt adott be először pályázatot a bodrogolaszi önkormányzat a település óvodájának fejlesztésére.

Negyedéből

– Folyamatosan elutasították a pályázatokat – mondja Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere. – Először 120 millió forintról szólt a pályázat, utána 60-ról, most 31 millió forint az LHH-s projekt teljes összege, ami kevesebb, mint amennyit szerettünk volna, de legalább így megvalósulhat a beruházás. Ráadásul kicsit meg is nehezítette a dolgunkat, hiszen feltételként szabták az épület teljes azbesztmentesítését is, de erre külön összeget már nem különítettek el a költségvetésben, így az öt százalék önerő mellé még ezt a plusz hatmillió forintos beruházást is az önkormányzatnak kell kigazdálkodnia saját költségvetéséből. Mégis vállaltuk, mert már szinte tarthatatlan volt a helyzet az óvoda épületében is, de különösen az ebédlőre fért már rá a bővítés.

Kovács József elmondta, a 31 millió forintból megvalósul az óvodában a nyílászárók cseréje, az épület teljes szigetelése. Az óvoda épületében lévő ebédlőt sikerül kibővíteni, ehhez még egy mozgássérült parkolót is létesítenek, valamint megvalósul az épület tetőburkolatának teljes cseréje.

– Naponta mintegy 150-170 adagot főzünk a konyhában, amelyből ellátjuk a jelenleg több mint 40 gyerekkel működő óvodát, az általános iskolát, és ebből oldjuk meg az idősek ellátást és a vendégétkeztetést is. Szerencsére nagyon jó ütemben halad a beruházás, így a tervek szerint nem augusztus végén, hanem néhány nappal korábban, augusztus 20-án át tudjuk adni a felújított óvodánkat és az új ebédlőt – tette hozzá Bodrogolaszi polgármestere.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában