Helyi közélet

2012.07.03. 15:24

Megtalálták az elkóborolt idős embert

Felsőberecki - A Bodrog partján, egy fa alatt ült. Sérüléseket nem szenvedett, de már erősen ki volt száradva.

Felsőberecki - A Bodrog partján, egy fa alatt ült. Sérüléseket nem szenvedett, de már erősen ki volt száradva.Húsz órát töltött a szabadban egy 82 éves férfi, akit végül épen találtak meg a keresésére indulók. Mint Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától megtudtuk, az elmúlt hét végén érkezett a bejelentés a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Cigándi Rendőrőrsére a 82 éves bácsi eltűnéséről.

A férfi hozzátartozói a rendőröknek elmondták, hogy az idős ember előző délután gyalogosan ment el otthonról, egyik helyi rokonához indult, ám sem oda nem érkezett meg, sem haza nem tért. A családtagok keresték a bácsit, de a településen és annak közvetlen környékén nem találták. A felesége elmondta: a férje gyakran el szokott menni otthonról, olyan is előfordult már, hogy keresni kellett.

A család pontos személyleírást és egy fotót adott az eltűnt férfiról a járőröknek, akik azonnal megkezdték a keresését. Mivel utoljára a Bodrog irányába, a töltés felé vezető úton látták gyalogolni, a kutatás irányítója a helyi gátőrrel is felvette a kapcsolatot. Az árvízvédelmi töltésen éppen 25 közmunkás dolgozott, ők bekapcsolódtak az idős férfi keresésébe.

A kutatást a felsőberecki strandtól a szlovák határ irányába kezdték meg, a töltés és a folyó közötti területen, csatárláncban haladva. Egyikük egy óra elteltével a révlejárótól úgy 200 méterre, a Bodrog partján talált rá a fa alatt ülő idős emberre. A bácsi, aki csaknem 20 órát töltött a szabadban, sérüléseket nem szenvedett, de erősen kiszáradt a nagy melegben, mert mint elmondta, mióta elment otthonról, nem evett, nem ivott. A helyszínre érkező helyi egészségügyi ápoló is megvizsgálta a férfit, majd a járőrök a lakására szállították.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában