Helyi közélet

2012.07.22. 15:22

Lazán az informatikáról

Egyre népszerűbb a tavaly már sikeres nyári informatikai „laza” kurzus Miskolcon.

Egyre népszerűbb a tavaly már sikeres nyári informatikai „laza” kurzus Miskolcon.Az IT + Summer edition egy olyan nyolcrészes sorozat amelynek az a célja hogy az informatika iránt érdeklődő fiatalokat összehozza a helyi informatikai vállalatok vezetőivel, szakértőivel.A kezdeményező az Észak Magyarországi Informatikai klaszter, s tavaly sikerült bebizonyítani hogy dacára a nyárnak az értékes szakismeret kelendő. A színhely mindig ugyanaz a miskolci Városház téri Laza Romkocsma,az időpont is állandó: kéthetente csütörtökön 16. órától. Legutóbb a Fókusz pontban a kontrolling fogalma elméletben és gyakorlatban témakört hallgatta végig a népes közönség a rekkenő hőség dacára. A nyolc részesre tervezett sorozatra azokat a fiatalokat várják, akik szeretnének karriert csinálni az IT iparban és most kötetlen körülmények között találkozhatnak az iparág már sikeres résztvevőivel.

A sorozatban szó lesz még a gamificationról, azaz hatékony játékokról vagy játékos hatékonyságról , majd az NFC technológiákról. A sorban a robotikai fejlesztések a játékiparban következik,majd a pénzügyi tervezés szoftveres támogatásáról szóló délután. Szeptemberben két alkalom lesz: az első a tesztelési folyamatok a szoftverfejlesztés teljes életciklusában című, majd egy tapasztalatcsere azokkal akik mentoráltak és akiket már mentoráltak. Vinnai Balázs az IND Group alapitója a klaszter egyik oszlopos helyi tagvállalatának ügyvezetője elmondta: az informatika ma itt a munkaerőpiaci válsággal küzdő Miskolcon is karriert jelenthet a fiataloknak ugyanis az IND és a hasonló feltörekvő cégek folymataosna kinálnak munkahelyeket az IT diplomásoknak. 

A rendezvény nyitott minden érdeklődő fiatal és kezdő szakember számára,akik szeretnének jó előadásokat hallgatni egy hideg ital mellett és résztvenni a beszélgetésekben uj kapcsolatokat teremtve. Elegendő egy like –ot elhelyezni a Facebookon a rendezvény oldalán /facebook.com/infoklaszter/az ingyenes vendéglátáshoz.További információk www.infoklaszter.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában