Helyi közélet

2012.07.04. 08:54

Lazán az informatikáról

Miskolc - Újraindult a tavaly már sikeres nyári informatikai „laza” kurzus Miskolcon.

Miskolc - Újraindult a tavaly már sikeres nyári informatikai „laza” kurzus Miskolcon.

Az IT + Summer edition egy olyan nyolcrészes sorozat amelynek az a célja hogy az informatika iránt érdeklődő fiatalokat összehozza a helyi informatikai vállalatok vezetőivel, szakértőivel. A kezdeményező az Észak Magyarországi Informatikai klaszter, s tavaly sikerült bebizonyítani hogy dacára a nyárnak az értékes szakismeret kelendő. A színhely mindig ugyanaz a miskolci Városház téri Laza Romkocsma, az időpont is állandó: kéthetente csütörtökön 16 órától.

A sorozat nyitó előadásán a Startup ökoszisztémáról volt szó, azaz arról az üzleti, társadalmi közegről amelyból igéretes informatikai vállalkozások, kezdeményezések nőhetnek ki. A résztvevők egyetértettek abban amiért az egész sorozat is létrejött: az informatika ma is egy lehetőségekkel teli iparág, és ha valaki elég agilis, érdeklődő, viszonylag hamar a lehetőségek közelébe juthat.

A nyolc részesre tervezett sorozatra azokat a fiatalokat várják, akik szeretnének karriert csinálni az IT iparban és most kötetlen körülmények között találkozhatnak az iparág már sikeres résztvevőivel. A most következő délután, csütörtökön négytől a beszédazonositáson alapuló megoldásokról szól majd egy olyan területről amely még nagyobb jövővel kecsegtet mint az érintőképernyők karrierje.

A sorozatban szó lesz még a gamificationról, azaz hatékony játékokról vagy játékos hatékonyságról , majd az NFC technológiákról. A sorban a robotikai fejlesztések a játékiparban következik,majd a pénzügyi tervezés szoftveres támogatásáról szóló délután. Szeptemberben két alkalom lesz: az első a tesztelési folyamatok a szoftverfejlesztés teljes életciklusában cimü, majd egy tapasztalatcsere azokkal akik mentoráltak és akiket már mentoráltak.

Vinnai Balázs az IND Group alapitója a klaszter egyik oszlopos helyi tagvállalatának ügyvezetője elmondta: az informatika ma itt a munkaerőpiaci válsággal küzdő Miskolcon is karriert jelenthet a fiataloknak ugyanis az IND és a hasonló feltörekvő cégek folyamatosan kínálnak munkahelyeket az IT diplomásoknak.

A rendezvény nyitott minden érdeklődő fiatal és kezdő szakember számára,akik szeretnének jó előadásokat hallgatni egy hideg ital mellett és résztvenni a beszélgetésekben új kapcsolatokat teremtve. Elegendő egy like –ot elhelyezni a Facebookon a rendezvény oldalán /facebook.com/infoklaszter/az ingyenes vendéglátáshoz.

További információk: www.infoklaszter.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában