Helyi közélet

2012.07.01. 15:47

Középiskolások is részt vesznek a szentléleki kolostorrom megmentésében

Szentlélek - Elindultak a régészeti feltárások Szörényi Gábor, a Herman Ottó Múzeum régésze vezetésével, és ezzel párhuzamosan megkezdődtek a műemlékvédelmi munkálatok is Kosdi Attila építész irányításával a szentléleki templom- és kolostorromnál.

Szentlélek - Elindultak a régészeti feltárások Szörényi Gábor, a Herman Ottó Múzeum régésze vezetésével, és ezzel párhuzamosan megkezdődtek a műemlékvédelmi munkálatok is Kosdi Attila építész irányításával a szentléleki templom- és kolostorromnál.Több miskolci középiskola is bekapcsolódott a projektbe. Május végén a Lévay József Református Gimnázium diákjai dolgoztak az ásatáson, jelenleg pedig a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és az Eötvös József Építőipari Szakképző Iskola tanulói segítenek a műemlékvédelmi munkálatokban.

Ez ábrázolják a csatolt képek - esetleges további képigényüket jelezzék. A Csatárlánc önkéntes csoport a múlt év októberében határozta el, hogy megmenti a végső pusztulástól a Bükkben található kolostorromot. Eddig 16 jótékonysági koncertet szerveztek a Csatárlánc önkéntesei a közös cél érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában