Helyi közélet

2012.07.03. 14:44

Kánikula - Törölköző, ásványvíz, és hűtőtáska az autóban

Miskolc - A taxisok télen-nyáron úton vannak. Ha éppen nem, és fuvarra várnak, akkor megpróbálják túlélni a 60 fokos aszfalt borzalmait.

Miskolc - A taxisok télen-nyáron úton vannak. Ha éppen nem, és fuvarra várnak, akkor megpróbálják túlélni a 60 fokos aszfalt borzalmait.- Amivel csak tudunk! Hidegvizes törölközővel csakúgy, mint hűtőtáskával, amely jeges és hideg vizes palackokkal van megtöltve, némi jégakkuval megerősítve - fogalmazott a Szemere utcai drosztnál Grudzinski Zsolt, személyszállító vállalkozó. - Érdekes, ha vannak olyan kollégák, akik nem nagyon tudnak enni ilyen időben. Én viszont sokat eszem.

A klíma meg a huzat ugyanakkor megviseli még a legrutinosabb taxist is. Zsolt elárulta, hogy immár egy hete fáj a válla, a karja és a nyaka a huzat miatt.

Percek alatt meleg van

- Helyben, fuvarra várva semmi értelme a klímát bekapcsolni - tette hozzá. - Télen ha 5-10 perc alatt felfűtjük az autó utasterét, akkor fél óráig tartja a meleget a gépjármű. Nyáron viszont hiába hűtjük le elviselhető hőmérsékletűvé, 4-5 perc ismét meleg van. Egyszóval felesleges és gazdaságtalan.

Grudzinski Zsolt elmondta azt is, hogy nem tapasztalta, hogy taxit vennének igénybe az emberek azért, hogy eljussanak a vízpart mellé. Inkább kisebb a forgalmuk a szabadságolási időszak miatt, így kevesebb a munkájuk.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában