Helyi közélet

2012.07.06. 10:41

Főzőkonyhák szűntek meg Miskolcon

Miskolc - Gyermekétkeztetés átszervezése: 30 főzőkonyhából öt melegítőkonyha lett.

Miskolc - Gyermekétkeztetés átszervezése: 30 főzőkonyhából öt melegítőkonyha lett.A júniusi közgyűlés döntésének értelmében átszervezik Miskolcon a gyermekétkeztetést. Hogy miért? Kérdésünkre Papp Zsolt, a hivatal Humán Főosztályának főosztályvezetője válaszolt: "A gyermekétkeztetési rendszer újragondolását és átalakítását a különböző intézménytípusok eltérő igényeinek teljesítése, az előírt konyhai felújítások, az önkormányzati fenntartás alól kikerülő konyhák, a szállítás idejének és költségeinek racionalizálása, a főzőkapacitás jobb kihasználtsága indokolta.

A gyermekétkeztetést Miskolcon a közoktatási intézmények által működtetett óvodai és iskolai főző-és tálalókonyhák látják el. Az oktatási intézményekben - a döntés előtt - 30 főzőkonyha és 59 tálaló konyha üzemelt. A főzőkonyhák engedélyezett napi adagszáma maximálisan 19550, a főzőkapacitás teljes kihasználtsága éves szinten 78 százalékos volt. A főosztályvezető szerint az átszervezés következtében a kihasználtság 92 százalékra nő majd.

Nem változtatnak

"Az átszervezéssel az egymáshoz közelebb álló korosztályok közös ellátása valósulhat meg, de természetesen úgy, hogy ahol korábban meg voltak elégedve az étellel, ott nem változtattunk. Az átszervezés következtében felszabaduló eszközök a felújítások terheit csökkentik. Természetesen a megtakarítást egyelőre még csak becsülni lehet, ez éves szinten 100 millió forint körül mozoghat majd" - tudtuk meg Papp Zsolttól. Azt azonban hangsúlyozta: "Teljesen megszüntetendő konyhákról nem beszélhetünk!"

Öt intézmény főzőkonyhája minősül át melegítőkonyhává (Selyemréti Általános Iskola, Rónai Ferenc Tagiskola, Széchenyi István Tagiskola, Baross Gábor Szakközépiskola, Debreczeni Márton Szakképző Iskola), illetve az ezek által ellátott intézmények kerülnek át más konyhákhoz.

Az átszervezés szerinti működés szeptember 1-jén indul, az átalakítások tehát a nyár folyamán megtörténnek.

A konyhákt átminőstése, az átszervezés jár-e elbocsátással? "A döntés 18 munkavállaló álláshelyét érinti, akik közül 13 személy intézményi körön belül áthelyezhető, egy ember nyugdíjba vonul, így 3 munkavállaló elhelyezése nem oldódott még meg" - válaszolta Papp Zsolt.

ÉM-NSZR

 Idekerül, odakerül

A Vadász úti Tagóvodának a Kaffka Margit Általános Iskola, a Diósgyőri Óvodát a 21. Sz. Általános Iskola, a József úti Óvodát a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Brigád úti Tagóvodát pedig a Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégium látja el.

A Tündérkert Tagóvodát a Fazekas Utcai Általános Iskola, az Avastető Óvodát az Avasi Gimnázium, a Leszih úti Tagóvodát a Szemere Bertalan Szakközépiskola, a Várhegy úti Tagóvodát a Szemere Bertalan Szakközépiskola, a Selyemréti Tagóvodát a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium, a Kassai úti Tagóvodát a Fazekas Utcai Általános Iskola látja el.

A Selyemréti Általános Iskolát a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium, a Rónai Ferenc Általános Iskolát a 10. Sz. Petőfi Sándor Általános Iskola, az Arany János Általános Iskolát a Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát és a Győri Kapui Általános Iskolát a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium, a Szilágyi Dezső Általános Iskolát a Szemere Bertalan Szakközépiskola látja el.

A Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolát a Komlóstetői Általános Iskola, az Erenyői iskolát a Könyves Kálmán Általános Iskola, a Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát az Avastetői Általános Iskola, a Kassai úti Autista Iskolát a l 0. Sz. Petőfi S. Általános Iskola, Tüskevár Óvoda és Általános Iskolát a Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégium látja el.

A Diósgyőri Gimnáziumot a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium, a Zrínyi Ilona Gimnáziumot a Herman Ottó Gimnázium, a Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskolát a Karacs Teréz Középiskolai Leánykollégium, a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolát az Andrássy Gyula Szakközépiskola, a Debreczeni Márton Szakképző Iskolát pedig a Kaffka Margit Általános Iskola látja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában