Helyi közélet

2012.07.31. 08:02

Észak helyett délen "iparosodik" Miskolc

Miskolc - Csemetekert helyett a Déli Ipari Parkot fejleszti Miskolc. Drágább, de nem volt más választás.

Miskolc - Csemetekert helyett a Déli Ipari Parkot fejleszti Miskolc. Drágább, de nem volt más választás.Éles vitát váltott ki az az előterjesztés is a hétfői rendkívüli közgyűlési ülésen, amely a Déli Ipari Park fejlesztéséről szól. A javaslatot Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezetője ismertette: korábban is megegyeztek szükség van új ipari parkra, de akkor a Sajószentpéter közelében lévő Csemetekert jött szóba. Sajószentpéter részéről olyan ajánlat született, amelyet Miskolc nem tudott elfogadni, ezért a Déli Ipari Park területét kezdik el fejleszteni. Ennek fejlesztése drágább, de legalább iparűzési adóban nem kell osztozni Sajószentpéterrel - fogalmazott.

Dr. Kriza Ákos polgármester szerint azonban elgondolkodtató, hogy miért mondott a sajószentpéteri polgármester nemet a miskolci ipari parkra, szerinte a szocalista párt utasítására. Az MSZP frakciója ezt a vádat visszautasította, és elmondták: az ok az, hogy a Csemetekert, egy sikeres pályázat miatt tilalom alá van vonva, illetve Miskolc olyan ajánlatott tett Sajószentpéter önkormányzatának, amelyet az nem tudott elfogadni.

A testületi ülésen az is kiderült, az előterjesztés felhatalmazza a holdingot, hogy készítse elő a déli iapri park fejlesztését, ehhez most pályázat is indul, ezen szeretne Miskolc indulni.

ÉM-NSZR


Miskolc - Ellenzéki közbekiabálások, rendreutasítások és néhány napirend - ezek jellemezték a miskolci rendkívüli közgyűlési ülést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában