Helyi közélet

2012.07.09. 16:30

Élettársa mellkasába döfte a kést

Sajószentpéter - Több életfontosságú szervet is ért a penge, ám a sértett életét sikerült megmenteniük az orvosoknak.

Sajószentpéter - Több életfontosságú szervet is ért a penge, ám a sértett életét sikerült megmenteniük az orvosoknak.Mellkason szúrta élettársát egy 53 éves sajószentpéteri férfi pénteken délután. A pár viszonya információink szerint már korábban sem volt felhőtlen, az élesebb szóváltások sem voltak ritkák közöttük. Úgy tudjuk, pénteken délután a férfi azzal fenyegette a 45 éves áldozatot, hogy ha nem hagyja abba a veszekedést, megöli, mire a nő azt kiabálta élettársának, hogy szúrja le, ölje meg, csak legyen végre vége. Valószínűleg ő maga sem gondolta komolyan, ám a férfi egyszer indulatból beledöfött késével.

A mentők a sértettet késsel a mellkasában szállították a megyei kórházba, ahol azonnali életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Mint dr. Szedlák Balázstól, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály főorvosától megtudtuk, a szúrás több életfontosságú szervet – szívet, gyomorszájat, rekeszizmot ,májat – is érintett, s bár a műtét jól sikerült, a sérült még nincs túl az életveszélyen.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés kísérletének megalapozott gyanújával indított eljárást a nő élettársával szemben. A férfit a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatása ügyészi indítványozását. Úgy tudjuk, az elkövető őszinte, tényfeltáró beismerő vallomást tett, azonban előzetes letartóztatását a bíróság – a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható ítélet mértékére – elrendelte.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában